Domowe wędzenie żywności Warren R. Anderson
Najniższa cena 34,99 zł od 02.12.2024 dla tego produktu
Domowa produkcja żywności, w tym wędzenie, od lat staje się coraz bardziej popularna. I choć półki sklepowe uginają się od setek wyrobów, to smak domowej szynki jest ciągle nie do pobicia. Czy trudno ją zrobić?
Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu żywności w warunkach domowych.
Poznasz sekrety przygotowania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów i wielu innych pyszności. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli. Podaje sprawdzone przepisy.
Wyjaśnia, jak zbudować przydomową wędzarnię. Opisuje także różnice między wędzeniem na zimno i gorąco oraz omawia kwestie związane z doborem drewna używanego do wędzenia.
Rozsmakuj się w wędlinach domowej roboty!