Kasza bulgur 1kg
8,90 zł
Brutto
Najniższa cena 8,90 zł od 02.12.2024 dla tego produktu
Masa netto: 1kg
Kasza bulgur wytwarzana jest z pszenicy durum, która jest najwyższej klasy. Pozyskane ziarna pszenicy bulgur w pierwszej kolejności należy osuszyć, a następnie zgnieść. Warto dodać, że kasza bulgur występuje w trzech odmianach: drobno-, średnio- oraz gruboziarnistej.
Ziarna kaszy bulgur są cennym źródłem wielu minerałów i witamin. Zawiera m.in:
-
magnez
-
sód
-
błonnik
-
antyoksydanty
-
witaminy A, E i K .
Kasza bulgur jest znana jako bardzo dobre źródło błonnika, który to usprawnia funkcjonowanie przewodu pokarmowego. Dodatkowo kasza bulgur wpływa na poprawę procesu trawienia, poprawę perystaltyki jelit oraz zapobiega zaparciom, a niektórzy specjaliści twierdzą, że nawet nowotworom jelita grubego.
Jak gotować kasze bulgur?
Zagotuj wodę z niewielką ilością soli, przygotuj kaszę bulgur. Wrzuć ją do wrzątku i gotuj pod przykryciem przez 12 minut. Po tym czasie zdejmij ją z ognia i pozostaw pod przykryciem jeszcze przez 8-10 minut.
86 Przedmioty
Brak recenzji użytkowników.