5,80 zł
Masa netto: 100g
Bez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu! Zastosowanie: do zagęszczania i zaciemniania sosów mięsnych; jako panierka do bułki tartej podczas smażenia schabu, ryb czy piersi z kurczaka; sosów, zup, kanapek, bulionów, makaronu, ryżu oraz dań mięsnych. Składniki:
majeranek, kolendra, cebula, ziele angielskie, marchew, kminek, czosnek suszony, nać pietruszki, pieprz naturalny, kurkuma.
Bez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu! Zastosowanie: do zagęszczania i zaciemniania sosów mięsnych; jako panierka do bułki tartej podczas smażenia schabu, ryb czy piersi z kurczaka; sosów, zup, kanapek, bulionów, makaronu, ryżu oraz dań mięsnych. Składniki:
majeranek, kolendra, cebula, ziele angielskie, marchew, kminek, czosnek suszony, nać pietruszki, pieprz naturalny, kurkuma.
4,00 zł
Czosnek jest rośliną, która pochodzi z Azji Środkowej, obecnie uprawia się go na całym świecie, także w Polsce.Ma intensywny smak i aromat. Używany jest w kuchniach całego świata. Rozróżniamy wiele odmian czosnku. Najlepszy czosnek to ten stosowany w całości, jednak dostępny jest także w postaci granulatu, mielony, sproszkowany, w płatkach lub jako sól czosnkowa.Właściwości lecznicze:- przypisuje się mu działanie wykrztuśne, napotne, moczopędne oraz przeciwskurczowe w jelitach;- nie niszczy flory bakteryjnej w przeciwności do większości antybiotyków;- pomaga w trawieniu - zwiększa produkcję żółci, dzięki czemu przyspiesza trawienie oraz redukuje wystąpienie wzdęć;- obniża poziom cholesterolu;- obniża ciśnienie krwionośne.Zastosowanie:- do każdego rodzaju mięsa, ryb;- wzbogaca smak sosów i dipów, wszelkiego rodzaju past oraz kanapek;- stosuje się go do przyprawiania warzyw, twarogów, potraw z grilla, sałatek;- wzbogaca smak szynki, kiełbas i pasztetów;- do marynat.