Niezwykle prosty przepis na przepysznego mintaja

Zgodnie z tradycją panującą w Polsce, w piątki bardzo wiele rodzin nie je mięsa. Zastępujemy je głównie rybą ??

Właśnie dlatego mamy dla Was dzisiaj super przepis na pysznego i bardzo aromatycznego mintaja ??

Potrzebne produkty:

?filet z mintaja (może być mrożony)

?czerwona cebula;

?pieprz cytrynowy;

?sól himalajska drobnoziarnista bądź gruboziarnista.

Sposób przygotowania:
Czerwona cebule kroimy w grube plastry.
Kawałki mintaja układamy na wyłożonej folią aluminiową blasze, każdy z kawałków posypujemy pieprzem cytrynowym i solą himalajską oraz czerwoną cebulą.


Tak przygotowaną rybę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C z termoobiegiem.
Pieczemy od 30 do 40 minut.

Warto przed podaniem posypać gotowego mintaja suszonym koperkiem ?☺

Mamy nadzieję, że będzie Wam smakowało! ?

Do zobaczenia w PIEPRZ I SÓL ❤

Nasi Klienci piszą o nas

Zapraszamy do naszego sklepu:

sklep nowpol

Zduńska Wola, ul. Szadkowska 13

 

Poniedziałek – Piątek
9:00 – 17:00

Sobota
Nieczynne
(wyjątkiem są 3 soboty przed Świętami Bożego Narodzenia i Wielkanocy)

Niedziela
Nieczynne

Po ilości hurtowe zapraszamy do naszej hurtowni

Zduńska Wola, ul. Moniuszki 6