Zioła prowansalskie są niezastąpione do mielonych mięs, farszów, sosów ziołowych, a także do zup, sałatek, twarogów oraz potraw z grilla. Doskonale pasują do pizzy i zapiekanek. Można dodawać je w trakcie gotowania, jak i posypywać nimi gotowe danie.
Składniki: tymianek, bazylia, cząber, majeranek, rozmaryn, oregano, liść laurowy.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Masa netto: 10g
Przyprawa do indyka polecana jest do sznycli, frykadeli, pieczeni i gulaszu z indyka. Zamarynowanie mięsa w przyprawie sprawi, że pozostanie soczyste i pełne smaku.
Składniki: sól, musztarda w proszku (ocet, gorczyca, sól, kurkuma, aromat naturalny), czosnek, papryka słodka, cebula. cukier, bazylia (5,3%), pomidor, ocet jabłkowo-spirytusowy w proszku(ocet jabłkowy, ocet spirytusowy), kurkuma, chili, pieprz czarny, gałka muszkatołowa.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Masa netto: 25g
Prymat Przyprawa do twarogu...
Przyprawa do twarogu z pomidorami i lubczykiem - suszona mieszanka przyprawowa.
Wypróbuj też do:
- past śniadaniowych;
- sałatki caprese;
- sosów pomidorowych;
- sałatek warzywnych.
Składniki: sól, cebula, pomidory suszone (23,4%), liść lubczyku (7%), natka pietruszki, trybula, pieprz czarny (2%), szczypiorek.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczyc, seler i orzeszki ziemne.
Masa netto: 15g
Przyprawa do żeberek to unikalna kompozycja m.in. ziół i przypraw, dzięki której mięso nabierze wyrazistości i będzie bardziej aromatyczne. W jej skład wchodzą między innymi majeranek, czosnek, cebula i pieprz czarny. Używając tej przyprawy masz gwarancję, że przygotowane przez ciebie danie będzie miało pyszny smak i apetyczny wygląd.
Masa netto: 20g
Jest bardzo popularną przyprawą w kuchni azjatyckiej, meksykańskiej i hinduskiej.
Jest podstawowym składnikiem indyjskiej mieszanki curry. Zwykle sprzedaje się wysuszone nasiona, które czasami dzielą się na połówki lub rozsypują się w proszek. Nasiona mają łagodny, ciepły i słodkawy smak, z delikatną nutką skórki pomarańczowej. Właściwości lecznicze: - ułatwia trawienie; - działa tonizująco na żołądek - stymuluje wydzielanie soków żołądkowych i pobudza apetyt; - posiada właściwości rozkurczające - łagodzi wzdęcia i nadmierne fermentacje w przewodzie pokarmowym; - przynosi ulgę w chorobach reumatyzmu i nerwobólu. Zastosowanie: - do aromatyzowania ryżu, zup, gulaszów; - przyprawia się nią szynki, dani z wieprzowiny, baraniny, cielęciny, dziczyzny i drobiu; - używa się jej jako dodatek do ciast i pierników oraz sosu pomidorowego i sałatek; - jest stosowana w masarstwie i browarnictwie; - świetnie sprawdza się, jako składnik marynat i kiszonek; - dobrze komponuje się z daniami z dodatkiem grochu, soczewicy oraz fasoli; - stosuje się ją także do marynowania kiszonej kapusty, czerwonych buraków, ogórków, grzybów oraz śledzi.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta