PRYMAT Gorczyca biała cała 30g
Bez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu!
Zastosowanie: do świeżych pomidorów, ogórków, sałatek, jaj, serów, zup i sosów. Świetna do dań ciężkostrawnych z roślin strączkowych oraz do mięs.
Jest ostra i pikantna, ale równocześnie ma silny ziołowy posmak. Naszą mieszankę przypraw zwaną pieprzem ziołowym tworzą między innymi gorczyca biała, kolendra i majeranek. Aby nie utracić nic z doskonałego aromatu przyprawy, dodajemy ją na końcu gotowania. Wspaniale podkreśla smak mięsa i tradycyjnych polskich zup, świetnie pasuje też do ryby.
Masa netto: 20g
Jest podstawowym składnikiem indyjskiej mieszanki curry. Zwykle sprzedaje się wysuszone nasiona, które czasami dzielą się na połówki lub rozsypują się w proszek. Nasiona mają łagodny, ciepły i słodkawy smak, z delikatną nutką skórki pomarańczowej.
Właściwości lecznicze:- ułatwia trawienie;- działa tonizująco na żołądek- stymuluje wydzielanie soków żołądkowych i pobudza apetyt;- posiada właściwości rozkurczające- łagodzi wzdęcia i nadmierne fermentacje w przewodzie pokarmowym;- przynosi ulgę w chorobach reumatyzmu i nerwobólu. Zastosowanie:- do aromatyzowania ryżu, zup, gulaszów;- przyprawia się nią szynki, dani z wieprzowiny, baraniny, cielęciny, dziczyzny i drobiu;- używa się jej jako dodatek do ciast i pierników oraz sosu pomidorowego i sałatek;- jest stosowana w masarstwie i browarnictwie;- świetnie sprawdza się, jako składnik marynat i kiszonek;- dobrze komponuje się z daniami z dodatkiem grochu, soczewicy oraz fasoli.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta

