6,60 zł
Czosnek niedźwiedzi to roślina o liściach przypominających konwalię.W Polsce spotykany w terenach górzystych. Tą przyprawę należy stosować w surowej postaci, mieszać z gotowym daniem tuż przed podaniem. W przeciwnym razie, większość charakterystycznego smaku jest marnowana - ulatniając się wypełnia kuchnię, a nie jedzenie. Czosnek niedźwiedzi ma wszystkie właściwości czosnku pospolitego. Ma wyraźny aromat. Właściwości lecznicze:- ma silne działanie bakteriobójcze;- korzystnie działa na serce;- obniża ciśnienie krwi;- zapobiega nowotworom złośliwym oraz miażdżycy;- liście zawierają dużo witaminy C oraz pobudzają apetyt. Zastosowanie:- do zup i sosów;- można go stosować do przyprawiania past na bazie serów i jajek;- bardzo dobry do świeżych sałatek;- można go kisić oraz marynować w oliwie;- do mięs.
2,70 zł
Masa netto: 50gSkładniki:czarnuszka, pieprz czerwony, siemię lniane, mąka konopna, tymianek, cząber, curry, bazylia, papryka słodka, czosnek niedźwiedzi, imbir mielony, papryka wędzona.
2,52 zł
Jako przyprawę stosuje się świeże liście, całe lub posiekane oraz suszone całe, rozdrobnione lub zmielone.
2,90 zł
Masa netto: 100g Składniki w zmiennych proporcjach:bułka tarta, sól, czosnek, koper nać 3%, imbir, papryka słodka, pieprz czarny.
6,00 zł
Masa netto: 175gSól czosnkowa z pietruszką zawiera naturalną sól kamienną. Składniki: sól kamienna, czosnek (13%), pietruszka (13%).Zastosowanie: do zup, sosów, wołowiny, dziczyzny, past, serów.
4,10 zł
Masa netto: 50gSkładniki: pietruszka nać, koper nać, seler nać, szczypiorek, lubczyk nać, trybula.
4,50 zł
Masa netto: 67g
Składniki: chlorek sodu (NaCl), zioła (owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek), azotan potasu (E252), azotyn sodu (E250), substancja antyzbrylająca (E504ii).
- Niezastąpiona pomoc w produkcji domowych wędlin – peklosól pozwoli Ci na przygotowanie zalew do peklowania, nastrzykiwania i nacierania wędlin i mięs przygotowywanych we własnym domu.
- 50% mniej nitrytu– produkt zawiera, aż 50% mniej azotynów w porównaniu do tradycyjnych peklosoli.
- Wydajne opakowanie – 67 g peklosoli wystarczy Ci na przygotowanie 2 kg mięsa.
- Apetyczny kolor, pyszny smak i aromatyczny zapach – wykorzystując peklosól z ziołami Twoje mięso pozostanie apetycznie różowe. Zawartość ziół w mieszance sprawia, że przygotowywane dania będą niezwykle smaczne i aromatyczne.
- Szybkie i proste przygotowanie – aby przygotować zalewę wystarczy wsypać zawartość opakowania do 1 L wody, wymieszać i zagotować.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta