To bardzo popularna przyprawa w europejskiej kuchni. Jagody tej rośliny wyglądają jak ziarna czarnego pieprzu, są tylko nieco większe. Mają ostry, korzenny smak i lekko pachną goździkami.
Szczypta zmielonego ziela dodanego do kompotów, likierów i przetworów z owoców, nadaje im lekko egzotyczny, głęboki smak. Ziele angielskie jest również doskonałym uzupełnieniem czerwonego barszczu tradycyjnego.
Masa netto: 15g
Pieprz czarny to wysuszone i sfermentowane nasiona rośliny rosnącej w krajach tropikalnych. Jako przyprawa występuje głównie w dwóch formach: ziarnistej - używanej na początku przygotowywania potrawy, oraz mielonej - tę jego wersję dodaje się pod koniec tworzenia dania, aby zachowało swój aromat. Pieprz czarny ziarnisty ma ostry, palący smak i jest niezastąpiony w przygotowaniu zup, na przykład krupniku.
Masa netto: 18g
Liść laurowy ma korzenny, lekko gorzki smak. To jedno z najpopularniejszych ziół w kuchni i w duecie z zielem angielskim podstawa wielu dań.
Masa netto: 6g
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta