Pieprz czarny to wysuszone i sfermentowane nasiona rośliny rosnącej w krajach tropikalnych. Jako przyprawa występuje głównie w dwóch formach: ziarnistej - używanej na początku przygotowywania potrawy, oraz mielonej - tę jego wersję dodaje się pod koniec tworzenia dania, aby zachowało swój aromat. Pieprz czarny ziarnisty ma ostry, palący smak i jest niezastąpiony w przygotowaniu zup, na przykład krupniku.
Masa netto: 18g
Pieprz ziarnisty jest używany do mięs, ryb, zup, sosów, bulionów oraz marynat. Ważne, aby dodać go na początku przyrządzania potrawy, gdyż pieprz w formie ziarnistej stopniowo uwalnia swój aromat podczas gotowania.
Masa netto: 20g
Przyprawa jest polecana do flaków wołowych, cielęcych i drobiowych. Dodajemy ją w połowie gotowania, pamiętając, aby flaki były gotowane aż do osiągnięcia miękkości. Doskonale sprawdza się również jako przyprawa do domowych pasztetów i mięsa wołowego.
Składniki: sól, cebula, marchew, papryka słodka, hydrolizat białka sojowego, pasternak, pieprz czarny, majeranek (2,2%), liść laurowy, imbir, cukier, gałka muszkatołowa, owoc kolendry, papryka ostra, kurkuma.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Masa netto: 20g
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta