Cynamon ma słodkawo-korzenny smak. Idealnie wzbogaca zarówno mięsne potrawy, jak i słodkie desery. W polskiej kuchni najczęściej przyprawiamy nim dania z ryżu, kompoty, zwłaszcza z gruszek, desery czekoladowe, cista, napoje, chleb korzenny i grzanki.
Masa netto: 15g
Azotynowa sól peklująca (peklosól*) jest niezastąpiona w produkcji wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Peklowanie nawiązuje do jednego z najstarszych sposobów konserwowania żywności – konserwacji za pomocą soli. Peklosól zapewnia stabilność mikrobiologiczną mięsa, oddalając zagrożenie zatrucia jadem kiełbasianym; konserwuje mięso, dodając różowego koloru i pikantnego posmaku.
Masa netto: 1kg
Dawkowanie: 1kg na 10 litrów wody lub 20g na 1kg mięsa
Prymat Przyprawa do twarogu...
Przyprawa do twarogu z pomidorami i lubczykiem - suszona mieszanka przyprawowa.
Wypróbuj też do:
- past śniadaniowych;
- sałatki caprese;
- sosów pomidorowych;
- sałatek warzywnych.
Składniki: sól, cebula, pomidory suszone (23,4%), liść lubczyku (7%), natka pietruszki, trybula, pieprz czarny (2%), szczypiorek.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczyc, seler i orzeszki ziemne.
Masa netto: 15g
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta