Bez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu! Zastosowanie: do pizzy i zapiekanek.Składniki:oregano, tymianek, bazylia, suszony czosnek, suszona cebulka, pieprz naturalny mielony, papryka słodka, papryka czerwona grys, pomidor suszony.
Zioła prowansalskie to kompozycja, którą tworzą bazylia o słodkim aromacie, tymianek i oregano z lekką goryczką, korzenna nuta cząbru, wyrazisty estragon i sosnowy aromat rozmarynu. Bukiet prowansalskich ziół podkreśla walory nie tylko kuchni śródziemnomorskiej, ale też wielu innych potraw: dań mięsnych, sosów i zapiekanek warzywnych.
Masa netto: 10g
- Obecnie brak na stanie
Przyprawa do dań z jajek - suszona mieszanka przyprawowa.
Składniki: sól morska, cebula (18,5%), papryka słodka (6,1%), szczypiorek liofilizowany (5,5%), czosnek, kurkuma, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, oliwa z oliwek, koncentrat soku z cytryny.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Masa netto: 15g
- Obecnie brak na stanie
Właściwości lecznicze:- zapobiega wzdęciom;- jest używany na kolki;- reguluje układ trawienny, powstrzymuje powstawanie gazów i działa rozkurczowo;- łagodzi bóle menstruacyjne;- przeciwdziała zaparciom;- działa wykrztuśnie i łagodzi kaszel. Zastosowanie:- przyprawa do sałatek, past, kapusty, pieczonych jabłek oraz sera;- jest dobry do potraw smażonych oraz zawierających dużą ilość tłuszczu;- jest stosowany, jako dodatek do pieczywa pszennego i żytniego oraz do wypieku paluszków i pasztecików;- posypuje się nim pieczenie mięsne, dziczyznę oraz ziemniaki;- wzbogaca smak duszonych żeberek, cielęciny i gulaszu wołowego;- jest składnikiem wódek (kminkówka) i likierów (alasz).
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta