Len występuje w dwóch podstawowych odmianach: brązowej i żółtej lub złotej. Większość odmian ma podobne właściwości odżywcze i równą liczbę krótko-łańcuchowych kwasów tłuszczowych omega-3. Występuje w postaci ziaren jak i mielony.
Zastosowanie:
- do surówek i sałatek;
- bardzo smaczna przekąska;
- do muffinów;
- do pieczywa;
- można zastąpić nim jajka w ciastach lub kotletach (ma działanie wiążące)
- do dekoracji.
RAFEX Garam masala czerwone...
Masa netto: 40g
Składniki w zmiennych proporcjach: kolendra, chili mielone, chili grys, kumin, curry (kolendra, kurkuma, kozieradka, kmin rzymski, imbir, goździki, koper włoski, liść laurowy, czosnek, cynamon, sól, pieprz czarny, suszone mango, kukurydza), koper włoski, pieprz czarny, kardamon , papryka słodka.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta

