ROL-TIM Papryczki Piri-Piri...
Zastosowanie: niewielka ilość papryczki poprawia smak sosów i past. Zmieloną można dodawać do marynat do mięs, zup oraz wielu dań kuchni portugalskiej.
Azotynowa sól peklująca (peklosól*) jest niezastąpiona w produkcji wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Peklowanie nawiązuje do jednego z najstarszych sposobów konserwowania żywności – konserwacji za pomocą soli. Peklosól zapewnia stabilność mikrobiologiczną mięsa, oddalając zagrożenie zatrucia jadem kiełbasianym; konserwuje mięso, dodając różowego koloru i pikantnego posmaku.
Masa netto: 1kg
Dawkowanie: 1kg na 10 litrów wody lub 20g na 1kg mięsa
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta