2,50 zł
Jest to przyprawa otrzymywana z wysuszonych owoców papryki krzewiastej, uprawianej głównie w Ameryce Południowej i Azji południowej.Jest najostrzejszą przyprawą używaną w kuchni, swój smak zawdzięcza dużej ilości zawartej w niej kapsaicyny. Ma intensywny czerwony kolor, bardzo ostry smak. Zawiera witaminę A i C.Właściwości lecznicze:- w niedużych ilościach pobudza systemu trawienne;- używa się go do produkcji maści oraz plastrów rozgrzewających, które stosuje się przy nerwobólach, bólach reumatycznych i zapaleniu korzonków nerwowych;- stosowanie go pomaga przy kontrolowaniu masy ciała, hamuje apetyt na słodycze i tłuste potrawy;- jest bodźcem, który powoduje wytwarzanie endorfiny;- stosując chilli rzadziej chorujemy na wrzody i raka żołądka.Zastosowanie:- przyprawa do mięs, drobiu i gulaszu;- do sosów, marynat oraz past;- do potraw kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej, węgierskiej oraz chińskiej;- świetnie komponuje się, jako przyprawa do dań z fasoli oraz warzyw strączkowych.
1,55 zł
Przyprawa Grill klasyczny - suszona mieszanka przyprawowaSkładniki: sól, papryka słodka, cebula, nasiona kolendry, cukier, owoc jałowca, kminek, gorczyca biała, czosnek, rozmaryn (1,9%), majeranek, natka pietruszki, chili, cząber.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler i orzeszki ziemne.Masa netto: 20g
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler i orzeszki ziemne.Masa netto: 20g
5,60 zł
Masa netto: 1kg
Ryż biały to rodzaj zbóż z rodziny wiechlinowatych obejmujący 25 gatunków. Występuje w strefie klimatów gorących i ciepłych na całym świecie. Ryż spożywczy, będący podstawą wyżywienia 1/3 ludności świata, jest produktem otrzymywanym z ziaren ryżu siewnego.
1,94 zł
Oregano dodaje się do pizzy i sosów oraz sałatek. Także do przyprawiania mięs, ryb oraz do pasztetów i wędlin. Jest też składnikiem wielu mieszanek przyprawowych.
4,00 zł
Papryka to przyprawa, która podkreśla smak i zaostrza apetyt, dlatego stosuje się ją do wielu potraw w kuchniach na całym świecie.
1,45 zł
Majeranek wykorzystuje się do gotowanie, duszenia, pieczenia wielu potraw, również zup: żurek, kapuśniak, grochowa czy fasolowa oraz do past i sosów do sałatek.
Najlepiej dodawać pod koniec gotowania.
Najlepiej dodawać pod koniec gotowania.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta