8,70 zł
Masa netto: 60g Przyprawa do ziemniaków to oryginalna mieszanka ziół i suszy warzywnych o świetnych walorach zapachowych i smakowych. Dobra do wszystkich potraw z ziemniaków, m.in. pieczonych ziemniaków, puree, zapiekanek. Nadaje potrawom doskonały aromat i specyficzny smak. Zawiera niewielki dodatek soli kamiennej - dlatego potrawy mogą wymagać dodatkowego posolenia.
Składniki: cebula smażona, cebula suszona, pieprz czarny, sól kamienna, majeranek, bazylia, tymianek, pietruszka nać, cząber.
Składniki: cebula smażona, cebula suszona, pieprz czarny, sól kamienna, majeranek, bazylia, tymianek, pietruszka nać, cząber.
4,10 zł
Masa netto: 50gSkładniki: pietruszka nać, koper nać, seler nać, szczypiorek, lubczyk nać, trybula.
3,10 zł
Masa netto: 50gSkładniki:szczypior mielony, sól, koperek, czosnek, pieprz, gorczyca, seler nać, cebula mielona.
2,80 zł
To przyprawa korzenna o lekko cytrynowym zapachu i palącym smaku.Jest powszechnie stosowany w kuchni egzotycznej. Jest składnikiem wielu mieszanek przyprawowych, m.in. curry, nadaje jej niepowtarzalny smak orientu. Właściwości lecznicze:- łagodzi bóle żołądkowe;- wzmaga apetyt;- pomaga złagodzić ból i zmniejszyć stan zapalny stawów;- przeciwdziała reumatyzmowi i skurczom mięśni;- pobudza krążenie krwi, usuwa toksyny z organizmu, oczyszcza jelita i nerki;- stosowanie pomaga w odżywianiu skóry;- ma na działanie napotne, dzięki czemu może pomóc w gorączce. Zastosowanie:- przyprawia się nim mięso, ryby, dania z ryżu i fasoli;- do doprawiania dżemów i konfitur z owoców;- dodaje się go do ciast, pierników, kisieli i budyniów;- aromatyzuje kompoty, likiery, grzane wino oraz piwo, herbatę i kawę;- jest dodawany do marynat z dyni i ogórków, sosów, pasztetów i flaków.
3,00 zł
Masa netto: 70gSkładniki: marchew, rozmaryn, czosnek, lubczyk, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, pasternak, cebula, seler nać, kurkuma, sól.
4,30 zł
Masa netto: 100g.Sposób przygotowania:
- 100 g produktu rozprowadzić w 800ml zimnej wody
- całość doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając
- gotować około 5 minut, na wolnym ogniu ciągle mieszając
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta