KUCHAREK Przyprawa w płynie...
3,10 zł
KUCHAREK Przyprawa w płynie do zup i potraw bez glutaminianu sodu
- Obecnie brak na stanie
7,20 zł
Cynamon to suszona kora drzewa tropikalnego.Jest niezwykle aromatyczną przyprawą o intensywnym zapachu i smaku. Występuje w dwóch postaciach, utarty na proszek lub w niewielkich, zwiniętych w rulonik kawałkach, ma rdzawy kolor i słodko korzenny, lekko piekący smak.Właściwości lecznicze:- jest źródłem manganu, żelaza i wapnia;- olejek cynamonowy ma działanie antyseptyczne;- stosuje się go przy przeziębieniach, stanach ogólnego osłabienia, biegunkach;- zapobiega chorobom serca oraz nadciśnieniu tętniczemu;- wzmacnia pracę żołądka.Zastosowanie:- cynamon w laskach jest idealnym dodatkiem do kompotu, soków owocowych i wina grzanego, ponczu;- używa się go do przyprawiania potraw słodkich z ryżu, pieczonych jabłek;- niewielki ilości wzmocnią smak gulaszu, baraniny, gotowanych ryb oraz szynki;- dodatek do kawy i herbaty.
8,20 zł
Len występuje w dwóch podstawowych odmianach: brązowej i żółtej lub złotej. Większość odmian ma podobne właściwości odżywcze i równą liczbę krótko-łańcuchowych kwasów tłuszczowych omega-3. Występuje w postaci ziaren jak i mielony.
Zastosowanie:
- do surówek i sałatek;
- bardzo smaczna przekąska;
- do muffinów;
- do pieczywa;
- można zastąpić nim jajka w ciastach lub kotletach (ma działanie wiążące)
- do dekoracji.
Zastosowanie:
- do surówek i sałatek;
- bardzo smaczna przekąska;
- do muffinów;
- do pieczywa;
- można zastąpić nim jajka w ciastach lub kotletach (ma działanie wiążące)
- do dekoracji.
6,20 zł
Masa netto: 50g
Składniki w zmiennych proporcjach: cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa, goździki.
3,20 zł
Bez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu!
Zastosowanie: do przyrządzania gorących napojów.
2,60 zł
Masa netto: 100gJest to najpopularniejsza przyprawa w kuchni bułgarskiej.
Występuje w dwóch odmianach: czerwonej i zielonej. Czubrica czerwona zaostrza potrawy oraz sprawia, że przygotowane dania zyskują niespotykany i oryginalny smak. W jej skład wchodzą: papryka, cząber, pieprz czarny, sól. Właściwości lecznicze:- ma właściwości bakteriobójcze;- jej spożywanie hamuje rozwój drożdżaków;- olejek z cząbru, który jest w niej zawarty, hamuje aktywność wirusów;- działa także destrukcyjnie na grzyby patogenne pochodzące z rodzaju Trichophyton. Zastosowanie:- służy do przyprawiania wszelkiego rodzaju mięs;- dodaje się ją do zup i dań z fasoli;- przyprawia się nią dania z soczewicy, z mięsa baraniego i jagnięcego;- bardzo dobra do poprawienia smaku przyrządzanego leczo, pikantnego gulaszu, bigosu, spaghetti oraz pizzy.
4,50 zł
Masa netto: 50g
Składniki w zmiennych proporcjach: pieprz, anyż, kardamon.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
