Azotynowa sól peklująca (peklosól*) jest niezastąpiona w produkcji wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Peklowanie nawiązuje do jednego z najstarszych sposobów konserwowania żywności – konserwacji za pomocą soli. Peklosól zapewnia stabilność mikrobiologiczną mięsa, oddalając zagrożenie zatrucia jadem kiełbasianym; konserwuje mięso, dodając różowego koloru i pikantnego posmaku.
Masa netto: 1kg
Dawkowanie: 1kg na 10 litrów wody lub 20g na 1kg mięsa
ROL-TIM Przyprawa do drobiu...
papryka słodka, pieprz naturalny, cebula, cząber, majeranek, lubczyk, czosnek granulowany, mięta.
Bez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu!
Zastosowanie: do past, sosów, gulaszów, gołąbków, zup, fasoli po bretońsku, twarogu, jaj i jajecznicy.
Bez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu! Zastosowanie: do ryb pieczonych, smażonych, grillowanych, gotowanych i duszonych. Składniki:
imbir, cebula suszona, czosnek suszony, nać pietruszki, pieprz naturalny, kurkuma, koper suszony.
ROL-TIM Czosnek niedźwiedzi...
ROL-TIM Przyprawa gruzińska...
kozieradka, kolendra, koperek, seler, nać pietruszki, bazylia, cząber, mięta, liść laurowy, majeranek, papryka ostra, szafran.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta