4,00 zł
Masa netto: 50gZastosowanie: do sporządzania marynaty do drobiu, wieprzowiny i wołowiny, także do grillowanych lub pieczonych warzyw. Składniki:
pieprz cayenne, kurkuma, cynamon, gałka muszkatołowa, sól, pieprz czarny, imbir, czosnek granulowany, kumin (kmin rzymski), papryka słodka, ziele angielskie, kolendra ziarna, goździki.
pieprz cayenne, kurkuma, cynamon, gałka muszkatołowa, sól, pieprz czarny, imbir, czosnek granulowany, kumin (kmin rzymski), papryka słodka, ziele angielskie, kolendra ziarna, goździki.
4,60 zł
Masa netto: 50gPrzyprawa tunezyjskaZastosowanie: dodatek do kus-kusu, makaronu, kanapek, zup, mięs, grillowanych i pieczonych, ryżu, dipów. Po dodaniu oliwy tworzy się z niej pasta. Składniki:
papryka chilli, czosnek suszony, kminek, kolendra, mięta, kmin rzymski, sól.
papryka chilli, czosnek suszony, kminek, kolendra, mięta, kmin rzymski, sól.
4,00 zł
Masa netto: 50gBez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu!Zastosowanie: ostra przyprawa do dań, które zawierają pomidory; doskonale uwydatni smak zup: pomidorowej, z soczewicy, fasoli; do mięsa; do afrykańskiej potrawki z kurczaka "doro wat"; dipów i sosów. Składniki:
papryka chilli, kolendra, goździk, kardamon, ziele angielskie, pieprz naturalny, kozieradka, cynamon, imbir.
papryka chilli, kolendra, goździk, kardamon, ziele angielskie, pieprz naturalny, kozieradka, cynamon, imbir.
ROL-TIM Przyprawa bengalska...
3,80 zł
Masa netto: 50gBez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu!Zastosowanie (panch phoron): w kuchni indyjskiej najczęściej używana jest do warzyw z patelni, curry z drobiu i wołowiny, ryb, roślin strączkowych, soczewicy, do peklowania warzyw. Składniki:czarnuszka, kumin, gorczyca, kozieradka, koper włoski.
ROL-TIM Papryczki Piri-Piri...
4,50 zł
Bardzo ostra odmiana papryki chilli.
Zastosowanie: niewielka ilość papryczki poprawia smak sosów i past. Zmieloną można dodawać do marynat do mięs, zup oraz wielu dań kuchni portugalskiej.
Zastosowanie: niewielka ilość papryczki poprawia smak sosów i past. Zmieloną można dodawać do marynat do mięs, zup oraz wielu dań kuchni portugalskiej.
1,45 zł
Majeranek wykorzystuje się do gotowanie, duszenia, pieczenia wielu potraw, również zup: żurek, kapuśniak, grochowa czy fasolowa oraz do past i sosów do sałatek.
Najlepiej dodawać pod koniec gotowania.
Najlepiej dodawać pod koniec gotowania.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta