Sól peklowa 1kg

AZOTYNOWA SÓL PEKLUJĄCA 1kg sól peklowa do peklowania mięsa

3,50 zł
Brutto

Wyświetl historię cen produktu

Najniższa cena 3,50 zł od 30.04.2025 dla tego produktu

Azotynowa sól peklująca (peklosól*) jest niezastąpiona w produkcji wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Peklowanie nawiązuje do jednego z najstarszych sposobów konserwowania żywności – konserwacji za pomocą soli. Peklosól zapewnia stabilność mikrobiologiczną mięsa, oddalając zagrożenie zatrucia jadem kiełbasianym; konserwuje mięso, dodając różowego koloru i pikantnego posmaku.

Masa netto: 1kg

Dawkowanie: 1kg na 10 litrów wody lub 20-25g na 1kg mięsa

Azotynowa sól peklująca (peklosól*) jest niezastąpiona w produkcji wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Peklowanie nawiązuje do jednego z najstarszych sposobów konserwowania żywności – konserwacji za pomocą soli. Peklosól zapewnia stabilność mikrobiologiczną mięsa, oddalając zagrożenie zatrucia jadem kiełbasianym; konserwuje mięso, dodając różowego koloru i pikantnego posmaku.

Masa netto: 1kg

Dawkowanie: 1kg na 10 litrów wody lub 20-25g na 1kg mięsa

994 Przedmioty

Brak recenzji użytkowników.

  • Zarejestruj się

Nowa rejestracja konta

Posiadasz już konto?
Zaloguj się lub zresetuj hasło