AZOTYNOWA SÓL PEKLUJĄCA 5kg sól peklowa do peklowania mięsa
Najniższa cena 15,00 zł od 30.04.2025 dla tego produktu
Azotynowa sól peklująca (peklosól*) jest niezastąpiona w produkcji wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Peklowanie nawiązuje do jednego z najstarszych sposobów konserwowania żywności – konserwacji za pomocą soli. Peklosól zapewnia stabilność mikrobiologiczną mięsa, oddalając zagrożenie zatrucia jadem kiełbasianym; konserwuje mięso, dodając różowego koloru i pikantnego posmaku.
Masa netto: 5kg
Dawkowanie: 1kg na 10 litrów wody lub 20-25g na 1kg mięsa
Azotynowa sól peklująca (peklosól*) jest niezastąpiona w produkcji wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Peklowanie nawiązuje do jednego z najstarszych sposobów konserwowania żywności – konserwacji za pomocą soli. Peklosól zapewnia stabilność mikrobiologiczną mięsa, oddalając zagrożenie zatrucia jadem kiełbasianym; konserwuje mięso, dodając różowego koloru i pikantnego posmaku.
Masa netto: 5kg
Dawkowanie: 1kg na 10 litrów wody lub 20-25g na 1kg mięsa
Brak recenzji użytkowników.
Produkty powiązane