Zastosowanie: do past, sosów, gulaszów, gołąbków, zup, fasoli po bretońsku, twarogu, jaj i jajecznicy.
Do przyprawiania kanapek, zapiekanek, pizzy, spaghetti, sałatek, grillowanych i pieczonych mięs i warzyw.
- ma bardzo silne właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze oraz antywirusowe;- pomaga w leczeniu chorób układu trawiennego, np. zespołu jelita wrażliwego, wzdęć czy nerwicy żołądka, dzięki zawartości olejków eterycznych;
- łagodzi kaszel różnego rodzaju;- działa żółciopędnie;- poprawia i pobudza trawienie;- pomaga przy zatruciach;- działa uspokajająco;- łagodzi rany, podrażnienia i choroby skóry.Zastosowanie:
- dodaje się go do potraw z pomidorów, pizzy, spaghetti;- przyprawia się nim warzywa (papryka, bakłażan, pomidor), sery i sałatki;- doskonały do potraw mięsnych, sosów, ryb, krabów, farszów, a także do duszonej wołowiny, wieprzowiny i cielęciny;- do przyprawiania tartych serów i pieczonych ziemniaków;- do zapiekanek.
Kminek cały ma ostry zapach oraz lekko piekący gorzkawy smak. Jest idealnym zwieńczeniem słonych wypieków: bułek, precli i paluszków. Podkreśli wyjątkowy smak domowego chleba oraz sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju serów.
Masa netto: 20g
Przyprawa kebab-gyros to wyjątkowa kompozycja smaków nadająca mięsu orientalny, ostry charakter. Doskonale pasuje do dań z wołowiny, jagnięciny, baraniny i drobiu przygotowanych na patelni lub grillu.
Składniki: sól, papryka słodka, czosnek, cukier, owoc kolendry, gorczyca biała, majeranek, rozmaryn, owoc jałowca, cebula, chili, kurkuma, ziele angielskie, goździki.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemnie i sezam.
Masa netto: 30g
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta