4,05 zł
Czosnek jest rośliną, która pochodzi z Azji Środkowej, obecnie uprawia się go na całym świecie, także w Polsce.Ma intensywny smak i aromat. Używany jest w kuchniach całego świata. Rozróżniamy wiele odmian czosnku. Najlepszy czosnek to ten stosowany w całości, jednak dostępny jest także w postaci granulatu, mielony, sproszkowany, w płatkach lub jako sól czosnkowa.Właściwości lecznicze:- przypisuje się mu działanie wykrztuśne, napotne, moczopędne oraz przeciwskurczowe w jelitach;- nie niszczy flory bakteryjnej w przeciwności do większości antybiotyków;- pomaga w trawieniu - zwiększa produkcję żółci, dzięki czemu przyspiesza trawienie oraz redukuje wystąpienie wzdęć;- obniża poziom cholesterolu;- obniża ciśnienie krwionośne.Zastosowanie:- do każdego rodzaju mięsa, ryb;- wzbogaca smak sosów i dipów, wszelkiego rodzaju past oraz kanapek;- stosuje się go do przyprawiania warzyw, twarogów, potraw z grilla, sałatek;- wzbogaca smak szynki, kiełbas i pasztetów;- do marynat.
2,00 zł
Przyprawa do mięsa wieprzowego oraz mięsa mielonego Nadaje wyjątkowy smak i aromat przygotowywanej potrawy.
ZRĘBKI WĘDZARNICZE OLCHOWE 1kg
5,60 zł
ZRĘBKI WĘDZARNICZE OLCHOWE
Masa netto: 1kgNajwyższej jakości, całkowicie naturalne zrębki olchowe. Wykorzystywane do wędzenia wszystkich rodzajów mięs i ryb. Nadają piękny kolor, od ciemnozłotego aż do brązowego. Ich wyjątkowy aromat wnika głęboko w żywność.
Masa netto: 1kgNajwyższej jakości, całkowicie naturalne zrębki olchowe. Wykorzystywane do wędzenia wszystkich rodzajów mięs i ryb. Nadają piękny kolor, od ciemnozłotego aż do brązowego. Ich wyjątkowy aromat wnika głęboko w żywność.
3,00 zł
Masa netto: 70gSkładniki:marchew grys, gorczyca biała grys, papryka grys, pieprz grys, sezam.
20,00 zł
Osłonki białkowe przeznaczone są głównie dla przemysłu mięsnego.
Zastosowanie:
- wyroby wędliniarskie wędzone oraz parzone;
- małe, średnie i duże kiełbasy, np.: żywiecka, krakowska, szynkowa, tatrzańska, kabanosy, itd.;
- osłonka prosta nadaje się również do produkcji serów żółtych.
Zalety:
- przepuszczają dym oraz parę wodną, dzięki czemu wędliny osiągają lepszy smak i zapach;
- nadają wyrobom naturalny wygląd;
- nadają wspaniały kolor wędzenia;
- są wydajne w procesie produkcji;
- nadają się do klipsowania.
Kaliber: ø 45mm
Długość: 10mb
2,80 zł
Siatka wędliniarska na polędwicę bądź schabSiatka 16/3Długość netto: 1mb
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta