Pieprz czarny to wysuszone i sfermentowane nasiona rośliny rosnącej w krajach tropikalnych. Jako przyprawa występuje głównie w dwóch formach: ziarnistej - używanej na początku przygotowywania potrawy, oraz mielonej - tę jego wersję dodaje się pod koniec tworzenia dania, aby zachowało swój aromat. Pieprz czarny ziarnisty ma ostry, palący smak i jest niezastąpiony w przygotowaniu zup, na przykład krupniku.
Masa netto: 18g
Czosnek niedźwiedzi charakteryzuje się bardzo delikatnym zapachem, a jednocześnie wyraźnym smakiem czosnku. ma wszechstronne zastosowanie. Należy jednak pamiętać aby dodać go do potrawy pod koniec gotowania.
Masa netto: 4g
Imbir charakteryzuje się palącym smakiem z cytrynowo-słodkawą nutą oraz korzennym aromatem. Idealnie pasuje jako dodatek do pierników, puddingów, pikli i grzańców. Jest również powszechnie dodawany do potraw mięsnych, warzywnych oraz marynat.
Masa netto: 15g
Przyprawa do bigosu wzbogaca walory smakowe i zapachowe dań z kapusty. Najlepiej dodawać ją w trakcie gotowania, ponieważ pod wpływem ciepła składniki zawarte w przyprawie uwalniają swój aromat.
Składniki: sól, papryka słodka, cukier, kminek, pieprz czarny, owoc kolendry, gorczyca biała, owoc jałowca, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, papryka ostra.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Masa netto: 20g
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta