3,50 zł
Masa netto: 50gBez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu! Zastosowanie: do kuchni meksykańskiej na bazie fasoli, kukurydzy; do mięs, ryb, sosów i gulaszów. Także do zupy gulaszowej czy meksykańskiej. Składniki:
papryka chilli, szałwia, czosnek granulowany, kmin rzymski, kolendra, oregano, pomidory suszone.
papryka chilli, szałwia, czosnek granulowany, kmin rzymski, kolendra, oregano, pomidory suszone.
2,40 zł
To przyprawa korzenna o lekko cytrynowym zapachu i palącym smaku.Jest powszechnie stosowany w kuchni egzotycznej. Jest składnikiem wielu mieszanek przyprawowych, m.in. curry, nadaje jej niepowtarzalny smak orientu. Właściwości lecznicze:- łagodzi bóle żołądkowe;- wzmaga apetyt;- pomaga złagodzić ból i zmniejszyć stan zapalny stawów;- przeciwdziała reumatyzmowi i skurczom mięśni;- pobudza krążenie krwi, usuwa toksyny z organizmu, oczyszcza jelita i nerki;- stosowanie pomaga w odżywianiu skóry;- ma na działanie napotne, dzięki czemu może pomóc w gorączce. Zastosowanie:- przyprawia się nim mięso, ryby, dania z ryżu i fasoli;- do doprawiania dżemów i konfitur z owoców;- dodaje się go do ciast, pierników, kisieli i budyniów;- aromatyzuje kompoty, likiery, grzane wino oraz piwo, herbatę i kawę;- jest dodawany do marynat z dyni i ogórków, sosów, pasztetów i flaków.
3,00 zł
Doskonała do dań z rożna. Można nią nacierać mięso oraz na jej bazie tworzyć marynaty. Idealna do każdego rodzaju mięsa drobiowego.
1,00 zł
Zastosowanie
Zawartość torebki wystarcza na spulchnienie ciasta z ok. 1 kg mąki (zależnie od typu ciasta).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Odrobina proszku do pieczenia Delecty to gwarancja udanych wypieków. Twoje ciasto za każdym razem się uda!Masa netto: 30g
Zawartość torebki wystarcza na spulchnienie ciasta z ok. 1 kg mąki (zależnie od typu ciasta).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Odrobina proszku do pieczenia Delecty to gwarancja udanych wypieków. Twoje ciasto za każdym razem się uda!Masa netto: 30g
1,70 zł
Jest podstawowym składnikiem indyjskiej mieszanki curry. Zwykle sprzedaje się wysuszone nasiona, które czasami dzielą się na połówki lub rozsypują się w proszek. Nasiona mają łagodny, ciepły i słodkawy smak, z delikatną nutką skórki pomarańczowej.
Właściwości lecznicze:- ułatwia trawienie;- działa tonizująco na żołądek- stymuluje wydzielanie soków żołądkowych i pobudza apetyt;- posiada właściwości rozkurczające- łagodzi wzdęcia i nadmierne fermentacje w przewodzie pokarmowym;- przynosi ulgę w chorobach reumatyzmu i nerwobólu. Zastosowanie:- do aromatyzowania ryżu, zup, gulaszów;- przyprawia się nią szynki, dani z wieprzowiny, baraniny, cielęciny, dziczyzny i drobiu;- używa się jej jako dodatek do ciast i pierników oraz sosu pomidorowego i sałatek;- jest stosowana w masarstwie i browarnictwie;- świetnie sprawdza się, jako składnik marynat i kiszonek;- dobrze komponuje się z daniami z dodatkiem grochu, soczewicy oraz fasoli.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta