2,00 zł
Jest podstawowym składnikiem indyjskiej mieszanki curry. Zwykle sprzedaje się wysuszone nasiona, które czasami dzielą się na połówki lub rozsypują się w proszek. Nasiona mają łagodny, ciepły i słodkawy smak, z delikatną nutką skórki pomarańczowej.
Właściwości lecznicze:- ułatwia trawienie;- działa tonizująco na żołądek- stymuluje wydzielanie soków żołądkowych i pobudza apetyt;- posiada właściwości rozkurczające- łagodzi wzdęcia i nadmierne fermentacje w przewodzie pokarmowym;- przynosi ulgę w chorobach reumatyzmu i nerwobólu. Zastosowanie:- do aromatyzowania ryżu, zup, gulaszów;- przyprawia się nią szynki, dani z wieprzowiny, baraniny, cielęciny, dziczyzny i drobiu;- używa się jej jako dodatek do ciast i pierników oraz sosu pomidorowego i sałatek;- jest stosowana w masarstwie i browarnictwie;- świetnie sprawdza się, jako składnik marynat i kiszonek;- dobrze komponuje się z daniami z dodatkiem grochu, soczewicy oraz fasoli.
2,38 zł
Nazwa pochodzi od łacińskiego słowa 'petra", czyli skała. Znaleźć ją bowiem można było najczęściej na skałach wapiennych, gdzie rosła w stanie dzikim.
5,90 zł
Masa netto: 175gSól czosnkowa z pietruszką zawiera naturalną sól kamienną. Składniki: sól kamienna, czosnek (13%), pietruszka (13%).Zastosowanie: do zup, sosów, wołowiny, dziczyzny, past, serów.
4,90 zł
Ogromne bogactwo kryją w sobie nasiona dyni.Każde z nich to istny skarb substancji biologicznych. W 45% składają się z wysokowartościowych, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Właściwości lecznicze:- wzmacnia układ odpornościowy;- pomaga zredukować tkankę tłuszczową;- źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, magnezu, witaminy E;- zawarty w pestkach kwas oleinowy obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi, przez co przeciwdziała chorobom serca i cukrzycy;- kwas linolowy ma właściwości oksydacyjne, przez co może przeciwdziałać nowotworom i miażdżycy;- są naturalnym źródłem magnezu, który wspiera układ nerwowy oraz metabolizm energetyczny. Zastosowanie:- zdrowa i smaczna przekąska;- posypka do kanapek;- panierka do ryb, drobiu, serów, kotletów warzywnych;- dodatek do musli, sałatek i zup typu krem.
3,80 zł
Masa netto: 50gBez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu! Zastosowanie: w kuchni indyjskiej używana jest do potraw typu pilaw, curry z drobiu lub wołowiny, ryb, warzyw, zup, soczewicy, roślin strączkowych. Składniki:pieprz naturalny, kolendra, goździki, kardamon, laska cynamonu.
Przyprawa KRAKOWSKA PARZONA...
3,40 zł
Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbasy.Preparat powoduje wzmocnienie i wyostrzenie smaku. Dawkowanie: 5g preparatu na 1kg farszu. Skład:maltodekstryna; sól; wzmacniacz smaku: E621; glukoza; warzywa (czosnek, cebula); przyprawy (kolendra, pieprz, gorczyca); hydrolizat białka roślinnego sojowego (zawiera maltodekstrynę); oleożywica przypraw - ekstrakt przypraw; przyprawy; oleożywica przypraw - ekstrakt przypraw (emulgatory i nośniki: E1520, E433); aromat (zawiera nośnik: olej roślinny słonecznikowy, ekstrakt naturalny). Masa netto: 100g
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta