Kasza pęczak jest odmiana kaszy jęczmiennej. Powstaje z jednego z najstarszych zbóż czyli jęczmienia. Kasza pęczak to całe ziarna jęczmienna pozbawiona łusek. Jest to najmniej przetworzona kasza, otrzymywana z całych, niepodlegających pokruszeniu ziaren jęczmienia.
Prymat Przyprawa do rosołu zup i bulionów
- Obecnie brak na stanie
- Obecnie brak na stanie
Ryż paraboliczny to odmiana długoziarnistego, białego ryży, który został podany specjalnym procesom. Proces ten jest hydrotermalną obróbką surowych ziaren ryżu. Ziarna podaje się działaniu powietrza pod zwiększonym ciśnieniem, przy jednoczesnym wykorzystaniu pary wodnej.
- ma bardzo silne właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze oraz antywirusowe;- pomaga w leczeniu chorób układu trawiennego, np. zespołu jelita wrażliwego, wzdęć czy nerwicy żołądka, dzięki zawartości olejków eterycznych;
- łagodzi kaszel różnego rodzaju;- działa żółciopędnie;- poprawia i pobudza trawienie;- pomaga przy zatruciach;- działa uspokajająco;- łagodzi rany, podrażnienia i choroby skóry.Zastosowanie:
- dodaje się go do potraw z pomidorów, pizzy, spaghetti;- przyprawia się nim warzywa (papryka, bakłażan, pomidor), sery i sałatki;- doskonały do potraw mięsnych, sosów, ryb, krabów, farszów, a także do duszonej wołowiny, wieprzowiny i cielęciny;- do przyprawiania tartych serów i pieczonych ziemniaków;- do zapiekanek.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta