15,75 zł
Nasiona gorczycy są znaną i używaną przyprawą, która wywodzi się z basenu Morza Śródziemnego.Jest uprawiana w wielu krajach o umiarkowanym klimacie. Ma lekko ostry smak i korzenny zapach. W postaci mielonej jest to składnik wielu mieszanek przyprawowych. Właściwości lecznicze:- nasiona są bogate w selen i magnez, dzięki czemu przyprawa ma właściwości przeciwzapalne;- przyśpiesza metabolizm, może się przyczynić do utraty wagi oraz pomaga w zwalczaniu zaparć;- nasiona gorczycy pomagają w spowolnieniu postępu i zapobieganiu chorób nowotworowych układu pokarmowego;- obniża poziom cholesterolu, pomaga regulować przepływ krwi, chroni nasz organizm przed nadciśnieniem;- pobudza wzrost włosów;- poprawia odporność. Zastosowanie:- dodaje się do marynat;- przyprawia się nią zupy oraz wszelkiego rodzaju mięsa;- stosuje się ją do peklowania przypraw i mieszanek przyprawowych, które są wykorzystywane do gotowania mięs i owoców morza;- przyprawia się nią musztardę, majonezy;- jest dodatkiem do przetworów owocowo-warzywnych oraz do kwaszonych i konserwowanych ogórków oraz papryki.
5,30 zł
Masa netto: 175g
Sól koperkowo-selerowa zawiera naturalną sól kamienną, susz warzywny i ziołowy. Niezwykle korzystny dla organizmu dobór składników i ich doskonałe proporcje powodują, że Visana wzbogaca dietę i podnosi walory smakowe wielu potraw. Składniki: sól kamienna, koper (7%), seler (7%). Zastosowanie: do sosów, serów, drobiu, zup, ryb, sałatek.
Sól koperkowo-selerowa zawiera naturalną sól kamienną, susz warzywny i ziołowy. Niezwykle korzystny dla organizmu dobór składników i ich doskonałe proporcje powodują, że Visana wzbogaca dietę i podnosi walory smakowe wielu potraw. Składniki: sól kamienna, koper (7%), seler (7%). Zastosowanie: do sosów, serów, drobiu, zup, ryb, sałatek.
26,25 zł
Masa netto: 1kgPosiada charakterystyczny cierpko-słodki smak.Żurawina jest wieloletnią krzewinką zimozieloną, która porasta kwaśne i wilgotne gleby. Przeważnie występuje na torfach wysokich i przejściowych, a także w borach bagiennych. W Polsce naturalnie występuje żurawina błotna. Obecnie uprawia się głównie żurawinę wielkoowocową, która jest odmianą pochodzącą z Ameryki Północnej. Posiada charakterystyczny cierpko-słodki smak. Żurawina zawiera też sporo kwasu benzoesowego - naturalnego konserwantu. Dzięki niemu zachowuje świeżość na długo po zerwaniu owoców. W lodówce można przechowywać ją przez sześć tygodni, a w zamrażalniku nawet przez rok.
Właściwości lecznicze:
- regularne picie dużej ilości soku żurawinowego pozwala zapobiegać powstawanie kamieni nerkowych, a także je rozpuszczać;
- ma działanie antybakteryjne;
- przynosi ulgę w okresie menopauzy;
- posiada właściwości przeciwutleniające;
- zmniejsza ryzyko miażdżycy i chorób układu krążenia;
-obniża ryzyko zawałów serca;
- ma doskonałe właściwości odtruwające, pomaga usunąć toksyny i reguluj przemianę materii.
Zastosowanie:
- do ciast, galaretek, owsianek, musli, sałatek owocowych;
- świetnie komponuje się z warzywami, może być dodatkiem do warzywnych surówek;
- daje ciekawe efekty kulinarne w przyrządzaniu pieczeni mięsnych;
- konfitura z żurawiny nada ciekawego smaku mięsom;
- do herbatki z żurawiną.
Właściwości lecznicze:
- regularne picie dużej ilości soku żurawinowego pozwala zapobiegać powstawanie kamieni nerkowych, a także je rozpuszczać;
- ma działanie antybakteryjne;
- przynosi ulgę w okresie menopauzy;
- posiada właściwości przeciwutleniające;
- zmniejsza ryzyko miażdżycy i chorób układu krążenia;
-obniża ryzyko zawałów serca;
- ma doskonałe właściwości odtruwające, pomaga usunąć toksyny i reguluj przemianę materii.
Zastosowanie:
- do ciast, galaretek, owsianek, musli, sałatek owocowych;
- świetnie komponuje się z warzywami, może być dodatkiem do warzywnych surówek;
- daje ciekawe efekty kulinarne w przyrządzaniu pieczeni mięsnych;
- konfitura z żurawiny nada ciekawego smaku mięsom;
- do herbatki z żurawiną.
2,40 zł
Doskonała do dań z rożna. Można nią nacierać mięso oraz na jej bazie tworzyć marynaty. Idealna do każdego rodzaju mięsa drobiowego.
2,40 zł
Papryka słodka otrzymywana jest z wysuszonych i zmielonych owoców papryki rocznej, która pochodzi z tropikalnych rejonów Ameryki Środkowej i Południowej oraz Europy Południowej.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta