AROMAT DYMU WĘDZARNICZEGO
Produkt przeznaczony do produkcji wędlin.
Skład: glutaminian E621-24%, błonnik sojowy, aromat, hydroliza białka sojowego, sól.
Dawkowanie: 3-7g na 1kg masy mięsnej.
Masa netto: 50g
POLSKA
- Obecnie brak na stanie
APPETITA Przyprawa do żurku...
Ta mieszanka m.in. ziół, przypraw i warzyw przeznaczona do żurku i barszczu białego, została skomponowana po to, aby wzmocnić smak i aromat tych dwóch tradycyjnych polskich dań. Poznać jej niezwykłą moc można więc przygotowując na przykład żurek.
Masa netto: 20g
Mieszanka o lekko ostrym smaku z wyczuwalnym aromatycznym czosnkiem, kolendrą oraz delikatną nutą majeranku.
Pasuje do:
- ziemniaków pieczonych, smażonych i frytek
- zapiekanek
- placków ziemniaczanych
Nietypowe zastosowanie:
Doskonale nadaje się do przyprawienia farszu tradycyjnych ruskich pierogów.
Składniki: sól, czosnek (13,5%), nasiona kolendry (10%), papryka słodka, cebula, kminek, majeranek (3%), liście kopru, cząber, nasiona kopru, pieprz czarny, chili.
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Masa netto: 25g
Właściwości lecznicze:
- jest łagodna dla przewodu pokarmowego;
- działa pobudzająco i wiatropędnie;
- wspomaga gojenie się ran;
- redukuje cholesterol;
- jest jedną z substancji przeciw-rakowych.
Zastosowanie:
- do barwienia ciast, ryżu, kalafiora, zup (takich, jak rosół i jarzynowa) i sałatek;
- barwi również dania z kurczaka, ryb, owoców morza;
- dobry dodatek do sosów kremowych;
- może zastąpić szafran;
- przyprawia się nią gotowane jajka, majonez, omlety, serki topione.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta