Owoc jałowca to aromatyczna przyprawa o leśnym zapachu oraz słodko-gorzkawym smaku. Świetnie pasuje do pieczeni, duszonych warzyw, sałatek, pasztetów, bigosu, kiszonej kapusty, ryb i dziczyzny. Pokruszone owoce będą doskonałe do marynaty.
Masa netto: 15g
Zastosowanie: do past, sosów, gulaszów, gołąbków, zup, fasoli po bretońsku, twarogu, jaj i jajecznicy.
Do przyprawiania kanapek, zapiekanek, pizzy, spaghetti, sałatek, grillowanych i pieczonych mięs i warzyw.
Goździki nadają potrawom korzenny smak i zniewalający aromat. Goździki całe są wykorzystywane do likierów i grzanych win, natomiast pokruszone będą doskonałe do marynat i sosów mięsnych.
Wraz z cebulą i listkiem laurowym świetnie pasują do czerwonej kapusty.
Masa netto: 10g
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta