Len występuje w dwóch podstawowych odmianach: brązowej i żółtej lub złotej. Większość odmian ma podobne właściwości odżywcze i równą liczbę krótko-łańcuchowych kwasów tłuszczowych omega-3. Występuje w postaci ziaren jak i mielony.
Zastosowanie:
- do surówek i sałatek;
- bardzo smaczna przekąska;
- do muffinów;
- do pieczywa;
- można zastąpić nim jajka w ciastach lub kotletach (ma działanie wiążące)
- do dekoracji.
Ryby są bardzo smaczne, ale trzeba umieć odpowiednio je doprawić. Dzięki idealnie skomponowanej mieszance m.in. ziół i warzyw, Twoje dania z ryb będą miały niepowtarzalny smak i aromat. Unikalny skład przyprawy tworzą między innymi czosnek, słodka papryka i bazylia, wydobywające wszystkie zalety ryb.
Masa netto: 20g
Jest ostra i pikantna, ale równocześnie ma silny ziołowy posmak. Naszą mieszankę przypraw zwaną pieprzem ziołowym tworzą między innymi gorczyca biała, kolendra i majeranek. Aby nie utracić nic z doskonałego aromatu przyprawy, dodajemy ją na końcu gotowania. Wspaniale podkreśla smak mięsa i tradycyjnych polskich zup, świetnie pasuje też do ryby.
Masa netto: 20g
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta