2,50 zł
Masa netto: 100gJest to najpopularniejsza przyprawa w kuchni bułgarskiej.
Występuje w dwóch odmianach: czerwonej i zielonej. Czubrica czerwona zaostrza potrawy oraz sprawia, że przygotowane dania zyskują niespotykany i oryginalny smak. W jej skład wchodzą: papryka, cząber, pieprz czarny, sól. Właściwości lecznicze:- ma właściwości bakteriobójcze;- jej spożywanie hamuje rozwój drożdżaków;- olejek z cząbru, który jest w niej zawarty, hamuje aktywność wirusów;- działa także destrukcyjnie na grzyby patogenne pochodzące z rodzaju Trichophyton. Zastosowanie:- służy do przyprawiania wszelkiego rodzaju mięs;- dodaje się ją do zup i dań z fasoli;- przyprawia się nią dania z soczewicy, z mięsa baraniego i jagnięcego;- bardzo dobra do poprawienia smaku przyrządzanego leczo, pikantnego gulaszu, bigosu, spaghetti oraz pizzy.
0,80 zł
Foremka aluminiowa nr 2
- wymiary zewnętrzne: 114mm x 220mm x 53mm
- wymiary wewnętrzne: 98mm x 206mm x 47mm
- idealne na pasztet, drobne wypieki, chleb, keks, ciasto
- bardzo wytrzymała
- aukcja dotyczy 1 szt
2,60 zł
Masa netto: 70g Składniki w zmiennych proporcjach:majeranek, cząber, marchew, pietruszka nać, koper, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, czosnek, papryka ostra, papryka słodka, sól.
2,60 zł
Nazwa pochodzi od łacińskiego słowa 'petra", czyli skała. Znaleźć ją bowiem można było najczęściej na skałach wapiennych, gdzie rosła w stanie dzikim.
5,30 zł
Pieprz czerwony, nazywany także różowym, jest rzadszym rodzajem pieprzu, pozyskiwanym z mocno dojrzałych owoców pieprzu.
4,05 zł
Czosnek jest rośliną, która pochodzi z Azji Środkowej, obecnie uprawia się go na całym świecie, także w Polsce.Ma intensywny smak i aromat. Używany jest w kuchniach całego świata. Rozróżniamy wiele odmian czosnku. Najlepszy czosnek to ten stosowany w całości, jednak dostępny jest także w postaci granulatu, mielony, sproszkowany, w płatkach lub jako sól czosnkowa.Właściwości lecznicze:- przypisuje się mu działanie wykrztuśne, napotne, moczopędne oraz przeciwskurczowe w jelitach;- nie niszczy flory bakteryjnej w przeciwności do większości antybiotyków;- pomaga w trawieniu - zwiększa produkcję żółci, dzięki czemu przyspiesza trawienie oraz redukuje wystąpienie wzdęć;- obniża poziom cholesterolu;- obniża ciśnienie krwionośne.Zastosowanie:- do każdego rodzaju mięsa, ryb;- wzbogaca smak sosów i dipów, wszelkiego rodzaju past oraz kanapek;- stosuje się go do przyprawiania warzyw, twarogów, potraw z grilla, sałatek;- wzbogaca smak szynki, kiełbas i pasztetów;- do marynat.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta