4,05 zł
Czosnek jest rośliną, która pochodzi z Azji Środkowej, obecnie uprawia się go na całym świecie, także w Polsce.Ma intensywny smak i aromat. Używany jest w kuchniach całego świata. Rozróżniamy wiele odmian czosnku. Najlepszy czosnek to ten stosowany w całości, jednak dostępny jest także w postaci granulatu, mielony, sproszkowany, w płatkach lub jako sól czosnkowa.Właściwości lecznicze:- przypisuje się mu działanie wykrztuśne, napotne, moczopędne oraz przeciwskurczowe w jelitach;- nie niszczy flory bakteryjnej w przeciwności do większości antybiotyków;- pomaga w trawieniu - zwiększa produkcję żółci, dzięki czemu przyspiesza trawienie oraz redukuje wystąpienie wzdęć;- obniża poziom cholesterolu;- obniża ciśnienie krwionośne.Zastosowanie:- do każdego rodzaju mięsa, ryb;- wzbogaca smak sosów i dipów, wszelkiego rodzaju past oraz kanapek;- stosuje się go do przyprawiania warzyw, twarogów, potraw z grilla, sałatek;- wzbogaca smak szynki, kiełbas i pasztetów;- do marynat.
3,00 zł
Masa netto: 70g
Składniki w zmiennych proporcjach:sól, pieprz, kurkuma, papryka ostra, czosnek, cebula, gorczyca, majeranek, gałka muszkatołowa, kolendra, kminek, cząber, rozmaryn, curry, imbir.
Składniki w zmiennych proporcjach:sól, pieprz, kurkuma, papryka ostra, czosnek, cebula, gorczyca, majeranek, gałka muszkatołowa, kolendra, kminek, cząber, rozmaryn, curry, imbir.
4,60 zł
Masa netto: 50gPrzyprawa tunezyjskaZastosowanie: dodatek do kus-kusu, makaronu, kanapek, zup, mięs, grillowanych i pieczonych, ryżu, dipów. Po dodaniu oliwy tworzy się z niej pasta. Składniki:
papryka chilli, czosnek suszony, kminek, kolendra, mięta, kmin rzymski, sól.
papryka chilli, czosnek suszony, kminek, kolendra, mięta, kmin rzymski, sól.
2,10 zł
Pieprz Cayenne jest to suszony i dobrze zmielony proszek wytwarzany z nasion i strąków różnych rodzajów papryki Chilli.
6,00 zł
Doskonała do dań z rożna. Można nią nacierać mięso oraz na jej bazie tworzyć marynaty. Idealna do każdego rodzaju mięsa drobiowego.
2,50 zł
Masa netto: 100gJest to najpopularniejsza przyprawa w kuchni bułgarskiej.
Występuje w dwóch odmianach: czerwonej i zielonej. Czubrica czerwona zaostrza potrawy oraz sprawia, że przygotowane dania zyskują niespotykany i oryginalny smak. W jej skład wchodzą: papryka, cząber, pieprz czarny, sól. Właściwości lecznicze:- ma właściwości bakteriobójcze;- jej spożywanie hamuje rozwój drożdżaków;- olejek z cząbru, który jest w niej zawarty, hamuje aktywność wirusów;- działa także destrukcyjnie na grzyby patogenne pochodzące z rodzaju Trichophyton. Zastosowanie:- służy do przyprawiania wszelkiego rodzaju mięs;- dodaje się ją do zup i dań z fasoli;- przyprawia się nią dania z soczewicy, z mięsa baraniego i jagnięcego;- bardzo dobra do poprawienia smaku przyrządzanego leczo, pikantnego gulaszu, bigosu, spaghetti oraz pizzy.
RAFEX Przyprawa do golonki 60g
3,00 zł
Masa netto: 60g
Składniki w zmiennych proporcjach:kminek, sól, kolendra, papryka słodka, czosnek, marchewka, cebula, liście laurowe, rozmaryn, pieprz czarny, ziele angielskie, gorczyca, kurkuma.
Składniki w zmiennych proporcjach:kminek, sól, kolendra, papryka słodka, czosnek, marchewka, cebula, liście laurowe, rozmaryn, pieprz czarny, ziele angielskie, gorczyca, kurkuma.
3,00 zł
Masa netto: 70g
Składniki w zmiennych proporcjach: rozmaryn, cząber, majeranek, sól 35%, kminek, papryka słodka, papryka ostra, czosnek, cebula, imbir, chili, pieprz czarny.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta