3,50 zł
Masa netto: 50gBez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu! Zastosowanie: do przyprawiania mięsa przed duszeniem, pieczeniem, smażeniem lub grillowaniem. Składniki:
suszona cebulka, suszony czosnek, papryka słodka, papryka ostra, papryka chilli, majeranek, bazylia, rozmaryn, pieprz naturalny mielony, mielone owoce jałowca, imbir, lubczyk.
suszona cebulka, suszony czosnek, papryka słodka, papryka ostra, papryka chilli, majeranek, bazylia, rozmaryn, pieprz naturalny mielony, mielone owoce jałowca, imbir, lubczyk.
2,60 zł
Masa netto: 70gSkładniki:sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek, cebula, ziele, kolendra, kurkuma, majeranek, cząber, tymianek, GORCZYCA.
ROL-TIM Papryczki Piri-Piri...
4,50 zł
Bardzo ostra odmiana papryki chilli.
Zastosowanie: niewielka ilość papryczki poprawia smak sosów i past. Zmieloną można dodawać do marynat do mięs, zup oraz wielu dań kuchni portugalskiej.
Zastosowanie: niewielka ilość papryczki poprawia smak sosów i past. Zmieloną można dodawać do marynat do mięs, zup oraz wielu dań kuchni portugalskiej.
ROL-TIM Barbecue z jałowcem...
5,00 zł
Masa netto: 50gZastosowanie: do mięs z grilla, do dziczyzny, baraniny, ryb, pasztetów, sosów i marynat oraz do bigosu i kapusty kiszonej. Składniki:
jałowiec mielony, pieprz naturalny, ziele angielskie, goździki, liście laurowe, sól.
jałowiec mielony, pieprz naturalny, ziele angielskie, goździki, liście laurowe, sól.
2,50 zł
Masa netto: 100gJest to najpopularniejsza przyprawa w kuchni bułgarskiej.
Występuje w dwóch odmianach: czerwonej i zielonej. Czubrica czerwona zaostrza potrawy oraz sprawia, że przygotowane dania zyskują niespotykany i oryginalny smak. W jej skład wchodzą: papryka, cząber, pieprz czarny, sól. Właściwości lecznicze:- ma właściwości bakteriobójcze;- jej spożywanie hamuje rozwój drożdżaków;- olejek z cząbru, który jest w niej zawarty, hamuje aktywność wirusów;- działa także destrukcyjnie na grzyby patogenne pochodzące z rodzaju Trichophyton. Zastosowanie:- służy do przyprawiania wszelkiego rodzaju mięs;- dodaje się ją do zup i dań z fasoli;- przyprawia się nią dania z soczewicy, z mięsa baraniego i jagnięcego;- bardzo dobra do poprawienia smaku przyrządzanego leczo, pikantnego gulaszu, bigosu, spaghetti oraz pizzy.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta