8,75 zł
Hamina (Polifosforan sodu E 452) stosowany do produkcji wędzonek wieprzowych (oprócz boczków, słoniny i wędzonek surowo-dojrzewających), wędzonek drobiowych, szynek konserwowych pasteryzowanych i sterylizowanych (z wyjątkiem konserw typu mielonka) oraz wędzonek wołowych.
Zastosowanie:
Środek dodawany dla lepszej kleistości masy mięsnej do kiełbas. Przed dodaniem rozpuścić w wodzie. Wysoko funkcjonalny składnik solanek fosforanowych do nastrzykiwania gotowanych szynek, łopatek i polędwic zawiera emulgatory (E-451, E-450, E-452, E-339) do środków spożywczych (użycie ograniczone)
Masa netto: 250g
8,00 zł
Zrębki wędzarniczeJabłońMasa netto: 1kgZrębki marki Borniak cenione są za najwyższą jakość. Są wolne od zanieczyszczeń, są prawidłowej granulacji oraz wilgotności, a to daje nam wysoką dymotwórczość. Wędzonki powstałe na bazie tych zrębek cechuje stabilna barwa i doskonały, naturalny smak.
- Obecnie brak na stanie