Kasza powstaje z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego, charakteryzuje się cennymi właściwościami zdrowotnymi. Proso to jedyne zboże, które zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze od białek po minerały i witaminy. Po ugotowaniu uzyskuje się delikatne ziarno o łagodnym smaku kukurydzy.
Kasza gryczana biała jest kaszą wytwarzaną z nasion gryki zwyczajnej. W naszym kraju jest ona znana już od wielu lat. Większą popularnością w kuchni cieszyła się kasza gryczana prażona. Z czasem jej niepalona wersja zyskała popularność i renomę, z faktu bycia zdrowszą oraz bogatszą w składniki odżywcze.
Masa netto: 5kg
Ryż paraboliczny to odmiana długoziarnistego, białego ryży, który został podany specjalnym procesom. Proces ten jest hydrotermalną obróbką surowych ziaren ryżu. Ziarna podaje się działaniu powietrza pod zwiększonym ciśnieniem, przy jednoczesnym wykorzystaniu pary wodnej.
Masa netto: 5kg
Kasza bulgur wytwarzana jest z pszenicy durum, która jest najwyższej klasy. Pozyskane ziarna pszenicy bulgur w pierwszej kolejności należy osuszyć, a następnie zgnieść. Warto dodać, że kasza bulgur występuje w trzech odmianach: drobno-, średnio- oraz gruboziarnistej.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta

