45,70 zł
Masa netto: 5kg
Ryż brązowy to pełne ziarno złożone ze wszystkich elementów – łuski, zarodka i bielma. Brązowy ryż nie jest obłuszczony i polerowany. Od białego ryżu różni się nie tylko kolorem, ale przede wszystkim obecnością łuski, która odpowiada za jego właściwości. Brązowy ryż jest mniej przetworzony, twardszy, wolniej się gotuje, należy go dłużej żuć i jest wolniej trawiony.
30,00 zł
Masa netto: 1kgPosiada charakterystyczny cierpko-słodki smak.Żurawina jest wieloletnią krzewinką zimozieloną, która porasta kwaśne i wilgotne gleby. Przeważnie występuje na torfach wysokich i przejściowych, a także w borach bagiennych. W Polsce naturalnie występuje żurawina błotna. Obecnie uprawia się głównie żurawinę wielkoowocową, która jest odmianą pochodzącą z Ameryki Północnej. Posiada charakterystyczny cierpko-słodki smak. Żurawina zawiera też sporo kwasu benzoesowego - naturalnego konserwantu. Dzięki niemu zachowuje świeżość na długo po zerwaniu owoców. W lodówce można przechowywać ją przez sześć tygodni, a w zamrażalniku nawet przez rok.
Właściwości lecznicze:
- regularne picie dużej ilości soku żurawinowego pozwala zapobiegać powstawanie kamieni nerkowych, a także je rozpuszczać;
- ma działanie antybakteryjne;
- przynosi ulgę w okresie menopauzy;
- posiada właściwości przeciwutleniające;
- zmniejsza ryzyko miażdżycy i chorób układu krążenia;
-obniża ryzyko zawałów serca;
- ma doskonałe właściwości odtruwające, pomaga usunąć toksyny i reguluj przemianę materii.
Zastosowanie:
- do ciast, galaretek, owsianek, musli, sałatek owocowych;
- świetnie komponuje się z warzywami, może być dodatkiem do warzywnych surówek;
- daje ciekawe efekty kulinarne w przyrządzaniu pieczeni mięsnych;
- konfitura z żurawiny nada ciekawego smaku mięsom;
- do herbatki z żurawiną.
Właściwości lecznicze:
- regularne picie dużej ilości soku żurawinowego pozwala zapobiegać powstawanie kamieni nerkowych, a także je rozpuszczać;
- ma działanie antybakteryjne;
- przynosi ulgę w okresie menopauzy;
- posiada właściwości przeciwutleniające;
- zmniejsza ryzyko miażdżycy i chorób układu krążenia;
-obniża ryzyko zawałów serca;
- ma doskonałe właściwości odtruwające, pomaga usunąć toksyny i reguluj przemianę materii.
Zastosowanie:
- do ciast, galaretek, owsianek, musli, sałatek owocowych;
- świetnie komponuje się z warzywami, może być dodatkiem do warzywnych surówek;
- daje ciekawe efekty kulinarne w przyrządzaniu pieczeni mięsnych;
- konfitura z żurawiny nada ciekawego smaku mięsom;
- do herbatki z żurawiną.
4,87 zł
Czosnek jest rośliną, która pochodzi z Azji Środkowej, obecnie uprawia się go na całym świecie, także w Polsce.Ma intensywny aromat i smak. Używany jest w kuchniach całego świata. Rozróżniamy wiele odmian czosnku. Najlepszy czosnek to ten stosowany w całości, jednak dostępny jest także w postaci granulatu (mielony), sproszkowany lub jako sól czosnkowa. Właściwości lecznicze:- przypisuje się mu działanie wykrztuśne, napotne, moczopędne oraz przeciwskurczowe w jelitach;- nie niszczy flory bakteryjnej w przeciwności do większości antybiotyków;- pomaga w trawieniu - zwiększa produkcję żółci, dzięki czemu przyspiesza trawienie oraz redukuje wystąpienie wzdęć;- obniża poziom cholesterolu;- obniża ciśnienie krwionośne. Zastosowanie:- poprawia smak potraw;- wzbogaca smak sosów, dipów, wszelkiego rodzaju past oraz kanapek;- bardzo dobry do wszelkiego rodzaju mięs;- do wędlin.
10,20 zł
Słoneczniki są symbolem lata, piękna i są uważane za afrodyzjak.
6,00 zł
Doskonała do dań z rożna. Można nią nacierać mięso oraz na jej bazie tworzyć marynaty. Idealna do każdego rodzaju mięsa drobiowego.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta