To bardzo popularna przyprawa w europejskiej kuchni. Jagody tej rośliny wyglądają jak ziarna czarnego pieprzu, są tylko nieco większe. Mają ostry, korzenny smak i lekko pachną goździkami.
Szczypta zmielonego ziela dodanego do kompotów, likierów i przetworów z owoców, nadaje im lekko egzotyczny, głęboki smak. Ziele angielskie jest również doskonałym uzupełnieniem czerwonego barszczu tradycyjnego.
Masa netto: 15g
Len występuje w dwóch podstawowych odmianach: brązowej i żółtej lub złotej. Większość odmian ma podobne właściwości odżywcze i równą liczbę krótko-łańcuchowych kwasów tłuszczowych omega-3. Występuje w postaci ziaren jak i mielony.
Zastosowanie:
- do surówek i sałatek;
- bardzo smaczna przekąska;
- do muffinów;
- do pieczywa;
- można zastąpić nim jajka w ciastach lub kotletach (ma działanie wiążące)
- do dekoracji.
Kminek mielony ma ostry zapach oraz lekko piekący, gorzkawy smak. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do zup kremów, puree i musów warzywnych, kremowych sosów oraz do mielonego mięsa, pasztetów i wszelkich farszów.
Masa netto: 20g
- Obecnie brak na stanie
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta