Jest ostra i pikantna, ale równocześnie ma silny ziołowy posmak. Naszą mieszankę przypraw zwaną pieprzem ziołowym tworzą między innymi gorczyca biała, kolendra i majeranek. Aby nie utracić nic z doskonałego aromatu przyprawy, dodajemy ją na końcu gotowania. Wspaniale podkreśla smak mięsa i tradycyjnych polskich zup, świetnie pasuje też do ryby.
Masa netto: 20g
Przyprawa jest polecana do flaków wołowych, cielęcych i drobiowych. Dodajemy ją w połowie gotowania, pamiętając, aby flaki były gotowane aż do osiągnięcia miękkości. Doskonale sprawdza się również jako przyprawa do domowych pasztetów i mięsa wołowego.
Składniki: sól, cebula, marchew, papryka słodka, hydrolizat białka sojowego, pasternak, pieprz czarny, majeranek (2,2%), liść laurowy, imbir, cukier, gałka muszkatołowa, owoc kolendry, papryka ostra, kurkuma.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Masa netto: 20g
Obecnie ta przyprawa to podstawowy składnik prawie każdej kuchni świata.
Pieprz ma silny i bardzo wyrazisty smak, co sprawia, że kreuje styl i kształtuje charakter dania.
świetnie nadaje się do zup, marynat, sałatek i dań mięsnych - np. pieczeni rzymskiej.
Masa netto: 18g
Bulion ziołowy w kostkach
Składniki: sól, tłuszcz palmowy, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe; skrobia, cukier, zioła suszone (3,4%): natka pietruszki, majeranek, liście kopru, liść lubczyku, cząber; cebula, kurkuma, naturalny aromat pietruszki.
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę i seler.
Masa netto: 60g
Dzięki starannie dobranym składnikom panier nadaje mięsom niepowtarzalny smak, aromat i wygląd.
Jest bardzo wygodny w zastosowaniu, a więc pomaga zaoszczędzić czas podczas przygotowywania codziennych posiłków.
Składniki: panier (mąka pszenna, woda, sól, drożdże, ekstrakt z papryki), cebula, sól, jaja w proszku, kozieradka, kmin rzymski, nasiona kolendry, cynamon, kminek, imbir, goździk, pieprz czarny.
Produkt może zawierać: mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Masa netto: 90g
Pieprz czarny to wysuszone i sfermentowane nasiona rośliny rosnącej w krajach tropikalnych. Jako przyprawa występuje głównie w dwóch formach: ziarnistej - używanej na początku przygotowywania potrawy, oraz mielonej - tę jego wersję dodaje się pod koniec tworzenia dania, aby zachowało swój aromat. Pieprz czarny ziarnisty ma ostry, palący smak i jest niezastąpiony w przygotowaniu zup, na przykład krupniku.
Masa netto: 18g
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta