2,70 zł
Masa netto: 60gSkładniki w zmiennych proporcjach:oregano, bazylia, cząber, rozmaryn, pieprz czarny, czosnek, cebula, tymianek, szałwia, nać pietruszki, sól, cukier.
2,60 zł
Masa netto: 70g Składniki w zmiennych proporcjach:majeranek, cząber, marchew, pietruszka nać, koper, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, czosnek, papryka ostra, papryka słodka, sól.
4,10 zł
Masa netto: 50gSkładniki w zmiennych proporcjach:liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, czosnek płatki, papryka płatki: czerwona i zielona, pietruszka nać, jałowiec, kolendra, kminek, pieprz ziołowy.
2,60 zł
Masa netto: 60gSkładniki:gorczyca, kolendra, cebula, pieprz, ziele angielskie, marchew, kminek, lubczyk, czosnek, sól, cukier.
5,78 zł
Masa netto: 1kg
Kasza powstaje z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego, charakteryzuje się cennymi właściwościami zdrowotnymi. Proso to jedyne zboże, które zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze od białek po minerały i witaminy. Po ugotowaniu uzyskuje się delikatne ziarno o łagodnym smaku kukurydzy.
7,60 zł
Przyprawą są wysuszone pąki kwiatowe drzewa zwanego goździkowcem korzennym.Goździki posiadają bardzo silny zapach oraz korzenny, lekko piekący smak, są przyprawą uniwersalną. Jest bardzo dobra do deserów, jak i do potraw pikantnych.
Właściwości lecznicze:- pomaga w problemach trawiennych oraz na ból zębów;- ma leczniczy wpływ na wrzody żołądka, wzdęcia;- posiada właściwości antyseptyczne i łagodne działanie znieczulające;- w stomatologii olejek goździkowy wykorzystywano, jako miejscowy środek znieczulający, a także do dezynfekcji kanałów korzeniowych;- działają osłonowo na przewód pokarmowy. Zastosowanie:- przyprawia się nim kompoty;- dodatek do likierów, nalewek, ponczu, grzanego wina i piwa;- doprawia się nim potrawy z mięsa wieprzowego, drobiu, baraniny i dziczyzny;- idealna przyprawa do grzybów oraz marynowanych śledzi;- wzbogaca smak kiszonych warzyw, ciemnych sosów;- poprawia smak szynki, pasztetu oraz kaszanki.
Właściwości lecznicze:- pomaga w problemach trawiennych oraz na ból zębów;- ma leczniczy wpływ na wrzody żołądka, wzdęcia;- posiada właściwości antyseptyczne i łagodne działanie znieczulające;- w stomatologii olejek goździkowy wykorzystywano, jako miejscowy środek znieczulający, a także do dezynfekcji kanałów korzeniowych;- działają osłonowo na przewód pokarmowy. Zastosowanie:- przyprawia się nim kompoty;- dodatek do likierów, nalewek, ponczu, grzanego wina i piwa;- doprawia się nim potrawy z mięsa wieprzowego, drobiu, baraniny i dziczyzny;- idealna przyprawa do grzybów oraz marynowanych śledzi;- wzbogaca smak kiszonych warzyw, ciemnych sosów;- poprawia smak szynki, pasztetu oraz kaszanki.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta