3,26 zł
Lubczyk to roślina, która znajduje swoje zastosowanie nie tylko w kuchni, ale też w kosmetyce i medycynie.
4,00 zł
Masa netto: 50gBez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu!Zastosowanie: ostra przyprawa do dań, które zawierają pomidory; doskonale uwydatni smak zup: pomidorowej, z soczewicy, fasoli; do mięsa; do afrykańskiej potrawki z kurczaka "doro wat"; dipów i sosów. Składniki:
papryka chilli, kolendra, goździk, kardamon, ziele angielskie, pieprz naturalny, kozieradka, cynamon, imbir.
papryka chilli, kolendra, goździk, kardamon, ziele angielskie, pieprz naturalny, kozieradka, cynamon, imbir.
3,80 zł
Masa netto: 50gZastosowanie: do smażonych, pieczonych potraw z ziemniaków, placków ziemniaczanych, frytek oraz zup. Składniki:
cebula suszona, czosnek granulowany, papryka słodka, sól, majeranek, kminek, nać pietruszki, pieprz naturalny, pomidor suszony, koper suszony.
cebula suszona, czosnek granulowany, papryka słodka, sól, majeranek, kminek, nać pietruszki, pieprz naturalny, pomidor suszony, koper suszony.
5,60 zł
Masa netto: 50g
Składniki w zmiennych proporcjach: cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa, goździki.
16,50 zł
Masa netto: 500gPosiada charakterystyczny cierpko-słodki smak.Żurawina jest wieloletnią krzewinką zimozieloną, która porasta kwaśne i wilgotne gleby. Przeważnie występuje na torfach wysokich i przejściowych, a także w borach bagiennych. W Polsce naturalnie występuje żurawina błotna. Obecnie uprawia się głównie żurawinę wielkoowocową, która jest odmianą pochodzącą z Ameryki Północnej. Posiada charakterystyczny cierpko-słodki smak. Żurawina zawiera też sporo kwasu benzoesowego - naturalnego konserwantu. Dzięki niemu zachowuje świeżość na długo po zerwaniu owoców. W lodówce można przechowywać ją przez sześć tygodni, a w zamrażalniku nawet przez rok.
Właściwości lecznicze:
- regularne picie dużej ilości soku żurawinowego pozwala zapobiegać powstawanie kamieni nerkowych, a także je rozpuszczać;
- ma działanie antybakteryjne;
- przynosi ulgę w okresie menopauzy;
- posiada właściwości przeciwutleniające;
- zmniejsza ryzyko miażdżycy i chorób układu krążenia;
-obniża ryzyko zawałów serca;
- ma doskonałe właściwości odtruwające, pomaga usunąć toksyny i reguluj przemianę materii.
Zastosowanie:
- do ciast, galaretek, owsianek, musli, sałatek owocowych;
- świetnie komponuje się z warzywami, może być dodatkiem do warzywnych surówek;
- daje ciekawe efekty kulinarne w przyrządzaniu pieczeni mięsnych;
- konfitura z żurawiny nada ciekawego smaku mięsom;
- do herbatki z żurawiną.
Właściwości lecznicze:
- regularne picie dużej ilości soku żurawinowego pozwala zapobiegać powstawanie kamieni nerkowych, a także je rozpuszczać;
- ma działanie antybakteryjne;
- przynosi ulgę w okresie menopauzy;
- posiada właściwości przeciwutleniające;
- zmniejsza ryzyko miażdżycy i chorób układu krążenia;
-obniża ryzyko zawałów serca;
- ma doskonałe właściwości odtruwające, pomaga usunąć toksyny i reguluj przemianę materii.
Zastosowanie:
- do ciast, galaretek, owsianek, musli, sałatek owocowych;
- świetnie komponuje się z warzywami, może być dodatkiem do warzywnych surówek;
- daje ciekawe efekty kulinarne w przyrządzaniu pieczeni mięsnych;
- konfitura z żurawiny nada ciekawego smaku mięsom;
- do herbatki z żurawiną.
2,60 zł
Masa netto: 50g Składniki w zmiennych proporcjach:sól, czosnek, papryka słodka, gorczyca, cukier, kolendra, chilli, imbir, tymianek, majeranek, rozmaryn, pomidor, kurkuma, bazylia, szałwia, cząber, ziele angielskie, oregano, owoc jałowca, natka pietruszki, pieprz czarny, goździki, mięta, liście laurowe, ziele angielskie.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta