4,00 zł
Masa netto: 50gZastosowanie: do sporządzania marynaty do drobiu, wieprzowiny i wołowiny, także do grillowanych lub pieczonych warzyw. Składniki:
pieprz cayenne, kurkuma, cynamon, gałka muszkatołowa, sól, pieprz czarny, imbir, czosnek granulowany, kumin (kmin rzymski), papryka słodka, ziele angielskie, kolendra ziarna, goździki.
pieprz cayenne, kurkuma, cynamon, gałka muszkatołowa, sól, pieprz czarny, imbir, czosnek granulowany, kumin (kmin rzymski), papryka słodka, ziele angielskie, kolendra ziarna, goździki.
2,40 zł
Papryka słodka otrzymywana jest z wysuszonych i zmielonych owoców papryki rocznej, która pochodzi z tropikalnych rejonów Ameryki Środkowej i Południowej oraz Europy Południowej.
2,60 zł
Masa netto: 60g Składniki w zmiennych proporcjach:szczypiorek, pieprz czarny, prażona cebula, sól, cukier, majeranek, pietruszka nać, papryka grys.
VISANA Przyprawa lubczykowa...
8,60 zł
Masa netto: 65g Oparta na oryginalnej recepturze, znakomicie uzupełnia smak i aromat tradycyjnego rosołu.Składniki: cebula smażona, lubczyk, pasternak, sól kamienna, pietruszka, marchew, seler, pieprz czarny, por, rozmaryn.
- Obecnie brak na stanie
3,30 zł
Zastosowanie: do mięs: jagnięciny, baraniny. Idealnie komponuje się w sałatkach, stosowany również jako dodatek do sosów.
4,80 zł
Masa netto: 50g Składniki w zmiennych proporcjach:cząber górski, pieprz czerwony, czosnek niedźwiedzi, róża płatki, cząber, czosnek grys, tymianek, gorczyca, kolendra, sól himalajska, chili grys, róża mielona, żurawina, papryka grys, sumak.
8,00 zł
Jest jedną z najstarszych przypraw na świecie.Nasiona sprzedawane są luzem lub w postaci zmielonej. Najlepiej jest kupić kardamon w całości, ponieważ mielony szybko traci swój smak.Posiada wyraźny, cytrynowo-eukaliptusowy zapach oraz ostry, korzenny, gorzkawy smak.
Właściwości lecznicze:- jest podstawowym składnikiem preparatów medycznych na niestrawność oraz wzdęcia;- regularnie dodawany do większości spożywanych potraw skutecznie przyspiesza przemianę materii i niweluje wagę ciała;- jest stosowany w leczeniu choroby wrzodowej i zakażeń jamy ustnej oraz gardła;- może pomóc w zapobieganiu i łagodzeniu objawów przeziębienia i grypy. Zastosowanie:- używany jest do wypieków, takich jak: pierniki, ciastka z owocami, szarlotka lub desery: lody, kremy, kompoty;- dodaje się go do mięs, drobiu, ryb oraz pasztetu;- bardzo dobrze smakuje dodany do herbaty lub kawy;- do grzanego wina i piwa oraz likierów;- aromatyzuje pikle, szczególnie marynowane śledzie.
Właściwości lecznicze:- jest podstawowym składnikiem preparatów medycznych na niestrawność oraz wzdęcia;- regularnie dodawany do większości spożywanych potraw skutecznie przyspiesza przemianę materii i niweluje wagę ciała;- jest stosowany w leczeniu choroby wrzodowej i zakażeń jamy ustnej oraz gardła;- może pomóc w zapobieganiu i łagodzeniu objawów przeziębienia i grypy. Zastosowanie:- używany jest do wypieków, takich jak: pierniki, ciastka z owocami, szarlotka lub desery: lody, kremy, kompoty;- dodaje się go do mięs, drobiu, ryb oraz pasztetu;- bardzo dobrze smakuje dodany do herbaty lub kawy;- do grzanego wina i piwa oraz likierów;- aromatyzuje pikle, szczególnie marynowane śledzie.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta