Właściwości lecznicze:- zapobiega wzdęciom;- jest używany na kolki;- reguluje układ trawienny, powstrzymuje powstawanie gazów i działa rozkurczowo;- łagodzi bóle menstruacyjne;- przeciwdziała zaparciom;- działa wykrztuśnie i łagodzi kaszel. Zastosowanie:- przyprawa do sałatek, past, kapusty, pieczonych jabłek oraz sera;- jest dobry do potraw smażonych oraz zawierających dużą ilość tłuszczu;- jest stosowany, jako dodatek do pieczywa pszennego i żytniego oraz do wypieku paluszków i pasztecików;- posypuje się nim pieczenie mięsne, dziczyznę oraz ziemniaki;- wzbogaca smak duszonych żeberek, cielęciny i gulaszu wołowego;- jest składnikiem wódek (kminkówka) i likierów (alasz).
Cynamon ma słodkawo-korzenny smak. Idealnie wzbogaca zarówno mięsne potrawy, jak i słodkie desery. W polskiej kuchni najczęściej przyprawiamy nim dania z ryżu, kompoty, zwłaszcza z gruszek, desery czekoladowe, cista, napoje, chleb korzenny i grzanki.
Masa netto: 15g
Masa netto: 1kg
Kasza gryczana biała jest kaszą wytwarzaną z nasion gryki zwyczajnej. W naszym kraju jest ona znana już od wielu lat. Większą popularnością w kuchni cieszyła się kasza gryczana prażona. Z czasem jej niepalona wersja zyskała popularność i renomę, z faktu bycia zdrowszą oraz bogatszą w składniki odżywcze.
- Wyprzedaż!
Mąka orkiszowa pełnoziarnista
Doskonała do pierogów, makaronów, ciast i naleśników.
Typ 2000
Masa netto: 1kg
- Obecnie brak na stanie
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta