2,50 zł
Nazwa pochodzi od łacińskiego słowa 'petra", czyli skała. Znaleźć ją bowiem można było najczęściej na skałach wapiennych, gdzie rosła w stanie dzikim.
12,60 zł
Słoneczniki są symbolem lata, piękna i są uważane za afrodyzjak.
ROL-TIM Papryczki Piri-Piri...
4,50 zł
Bardzo ostra odmiana papryki chilli.
Zastosowanie: niewielka ilość papryczki poprawia smak sosów i past. Zmieloną można dodawać do marynat do mięs, zup oraz wielu dań kuchni portugalskiej.
Zastosowanie: niewielka ilość papryczki poprawia smak sosów i past. Zmieloną można dodawać do marynat do mięs, zup oraz wielu dań kuchni portugalskiej.
2,80 zł
Pochodzi ze środkowej i południowej Europy. W Polsce można go spotkać na obrzeżach lasów i nasłonecznionych wzgórzach.Oregano jest czasami nazywane dzikim majerankiem, a jego bliski krewny znany jest jako słodki majeranek. Kwiaty mają silny, przyjemny zapach. Wyróżnia się kilka gatunków oregano, każdy o innym zapachu. Oregano wchodzi w skład popularnej mieszanki - ziół prowansalskich. Zalicza się je do podstawowych przypraw kuchni włoskiej, hiszpańskiej i meksykańskiej.Właściwości lecznicze:
- ma bardzo silne właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze oraz antywirusowe;- pomaga w leczeniu chorób układu trawiennego, np. zespołu jelita wrażliwego, wzdęć czy nerwicy żołądka, dzięki zawartości olejków eterycznych;
- łagodzi kaszel różnego rodzaju;- działa żółciopędnie;- poprawia i pobudza trawienie;- pomaga przy zatruciach;- działa uspokajająco;- łagodzi rany, podrażnienia i choroby skóry.Zastosowanie:
- dodaje się go do potraw z pomidorów, pizzy, spaghetti;- przyprawia się nim warzywa (papryka, bakłażan, pomidor), sery i sałatki;- doskonały do potraw mięsnych, sosów, ryb, krabów, farszów, a także do duszonej wołowiny, wieprzowiny i cielęciny;- do przyprawiania tartych serów i pieczonych ziemniaków;- do zapiekanek.
- ma bardzo silne właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze oraz antywirusowe;- pomaga w leczeniu chorób układu trawiennego, np. zespołu jelita wrażliwego, wzdęć czy nerwicy żołądka, dzięki zawartości olejków eterycznych;
- łagodzi kaszel różnego rodzaju;- działa żółciopędnie;- poprawia i pobudza trawienie;- pomaga przy zatruciach;- działa uspokajająco;- łagodzi rany, podrażnienia i choroby skóry.Zastosowanie:
- dodaje się go do potraw z pomidorów, pizzy, spaghetti;- przyprawia się nim warzywa (papryka, bakłażan, pomidor), sery i sałatki;- doskonały do potraw mięsnych, sosów, ryb, krabów, farszów, a także do duszonej wołowiny, wieprzowiny i cielęciny;- do przyprawiania tartych serów i pieczonych ziemniaków;- do zapiekanek.
5,30 zł
Pieprz czerwony, nazywany także różowym, jest rzadszym rodzajem pieprzu, pozyskiwanym z mocno dojrzałych owoców pieprzu.
2,60 zł
Masa netto: 100g
Składniki w zmiennych proporcjach:sól 50%, czosnek, cebula, szczypior, seler suszony 15%, gorczyca. Alergen: gorczyca.
Składniki w zmiennych proporcjach:sól 50%, czosnek, cebula, szczypior, seler suszony 15%, gorczyca. Alergen: gorczyca.
5,60 zł
Masa netto: 100gMieszanka suszonych warzyw tradycyjnie używanych w polskiej kuchni do przygotowywania wywarów, z dodatkiem lubczyku i rozmarynu. Pozwala na uzyskanie świetnego wywaru o charakterystycznym aromacie. Składniki: marchew, pasternak, por, cebula, pietruszka, seler, lubczyk (5%), rozmaryn (2%).
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta