5,50 zł
Jest to jarzynka bez soli i bez konserwantów, jest mieszanką naturalnych i starannie wyselekcjonowanych warzyw.
4,00 zł
Masa netto: 50gZastosowanie: do gulaszów i sosów mięsnych i wegetariańskich. Również do pieczenia mięs i pasztetów. Składniki:
suszona papryka, cukier, suszone grzyby, pieprz naturalny, kolendra, liść laurowy, suszony czosnek, suszona cebula, gałka muszkatołowa, sól.
suszona papryka, cukier, suszone grzyby, pieprz naturalny, kolendra, liść laurowy, suszony czosnek, suszona cebula, gałka muszkatołowa, sól.
3,80 zł
Masa netto: 50g
Bez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu! Zastosowanie: do pizzy i zapiekanek.Składniki:oregano, tymianek, bazylia, suszony czosnek, suszona cebulka, pieprz naturalny mielony, papryka słodka, papryka czerwona grys, pomidor suszony.
Bez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu! Zastosowanie: do pizzy i zapiekanek.Składniki:oregano, tymianek, bazylia, suszony czosnek, suszona cebulka, pieprz naturalny mielony, papryka słodka, papryka czerwona grys, pomidor suszony.
3,60 zł
Masa netto: 50gZastosowanie: do jagnięciny, cielęciny, owoców morza, ryb, ryżu, sałatek i różnego rodzaju farszu. Składniki: sumak, tymianek, sezam prażony, sól.
6,00 zł
Doskonała do dań z rożna. Można nią nacierać mięso oraz na jej bazie tworzyć marynaty. Idealna do każdego rodzaju mięsa drobiowego.
3,40 zł
Masa netto: 50g
Składniki w zmiennych proporcjach:czosnek granulat, skórka z cytryny, oregano, bazylia, tymianek, rozmaryn.
Składniki w zmiennych proporcjach:czosnek granulat, skórka z cytryny, oregano, bazylia, tymianek, rozmaryn.
2,20 zł
Jest to mieszanka sproszkowanych przypraw kuchni południowo-azjatyckiej.Na jej składniki składają się: kurkuma, kozieradka, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chilli, czosnek, kardamon, goździki, kmin rzymski, cynamon, imbir i sól. W zależności od doboru oraz proporcji przypraw może mieć żółtą lub czerwoną barwę. jest narodową przyprawą Indii. Przyprawa Curry jest bardzo wrażliwa na działanie światła oraz powietrza, dlatego należy ją przechowywać w zamkniętych, ciemnych pojemnikach.Właściwości lecznicze:- stosuje się ją jako lek wspomagający organizm ludzki w walce z chorobami układu oddechowego;- pomaga w leczeniu zapalenia zatok oraz przeziębienia;- sprzyja w walce z nowotworami;- przyspiesza metabolizm oraz procesy trawienne;- przyprawy zawarte w mieszance mają właściwości przeciwzapalne.Zastosowanie:- jest stosowana najczęściej do potraw mięsnych, zwłaszcza do: drobiu, wieprzowiny, baraniny;- do warzyw i sosów;- używana do aromatyzowania ryżu, który przejmuje żółtą barwę przyprawy.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta