Mieszanka o lekko ostrym smaku z wyczuwalnym aromatycznym czosnkiem, kolendrą oraz delikatną nutą majeranku.
Pasuje do:
- ziemniaków pieczonych, smażonych i frytek
- zapiekanek
- placków ziemniaczanych
Nietypowe zastosowanie:
Doskonale nadaje się do przyprawienia farszu tradycyjnych ruskich pierogów.
Składniki: sól, czosnek (13,5%), nasiona kolendry (10%), papryka słodka, cebula, kminek, majeranek (3%), liście kopru, cząber, nasiona kopru, pieprz czarny, chili.
Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Masa netto: 25g
Przyprawa do pieczeni jest polecona do mięsa wieprzowego, wołowego i cielęcego. Można wetrzeć ją w surowe mięso lub na jej bazie przygotować marynatę. Pieczeń najlepiej piec w temperaturze 150-180°C, a w międzyczasie warto ją kilka razy obrócić.
Składniki: sól, gorczyca biała, papryka słodka, cebula, papryka ostra, kminek, pieprz czarny, majeranek, tymianek.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Masa netto: 20g
Właściwości lecznicze:- ma działanie stymulujące, pobudzające i wspomagające pracę żołądka;- wywar podajemy dzieciom przy kolkach;- działa przeciwskurczowo, antyseptycznie;- działa uspokajająco;- stosuje się przy braku pokarmu u matek karmiących;- delikatnie obniża ciśnienie krwi. Zastosowanie:- używa się pod koniec gotowania, jak i do dekoracji;- dodaje się do kiszenia ogórków, kapusty, do octów;- super dodatek do sałatek, zup, sosów, jaj i ryb- komponuje się z ziemniakami, ogórkami i kapustą- dodajemy do chłodników.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta