Właściwości lecznicze:
- jest łagodna dla przewodu pokarmowego;
- działa pobudzająco i wiatropędnie;
- wspomaga gojenie się ran;
- redukuje cholesterol;
- jest jedną z substancji przeciw-rakowych.
Zastosowanie:
- do barwienia ciast, ryżu, kalafiora, zup (takich, jak rosół i jarzynowa) i sałatek;
- barwi również dania z kurczaka, ryb, owoców morza;
- dobry dodatek do sosów kremowych;
- może zastąpić szafran;
- przyprawia się nią gotowane jajka, majonez, omlety, serki topione.
Kasza gryczana prażona to źródło witamin z grupy B, kwasu foliowego, witaminy E i beta-karotenu. Spożycie tej kaszy zapobiega :
-
nadmiernej przepuszczalności naczyń krwionośnych
-
zmniejsza ryzyko miażdżycy i nadciśnienia tętniczego
Masa netto: 1kg
Kasza gryczana biała jest kaszą wytwarzaną z nasion gryki zwyczajnej. W naszym kraju jest ona znana już od wielu lat. Większą popularnością w kuchni cieszyła się kasza gryczana prażona. Z czasem jej niepalona wersja zyskała popularność i renomę, z faktu bycia zdrowszą oraz bogatszą w składniki odżywcze.
- Wyprzedaż!
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta