4,60 zł
Bez dodatku soli i cukru! Bez glutaminianu!
Zastosowanie: do past, sosów, gulaszów, gołąbków, zup, fasolki po bretońsku, twarogu, jaj i jajecznicy.
Do przyprawiania kanapek, zapiekanek, pizzy, spaghetti, sałatek, grillowanych i pieczonych mięs i warzyw.
- Obecnie brak na stanie
3,50 zł
Masa netto: 70g
Składniki w zmiennych proporcjach:por, marchew, pasternak, cebula.
Składniki w zmiennych proporcjach:por, marchew, pasternak, cebula.
1,94 zł
Oregano dodaje się do pizzy i sosów oraz sałatek. Także do przyprawiania mięs, ryb oraz do pasztetów i wędlin. Jest też składnikiem wielu mieszanek przyprawowych.
8,00 zł
Jest jedną z najstarszych przypraw na świecie.Nasiona sprzedawane są luzem lub w postaci zmielonej. Najlepiej jest kupić kardamon w całości, ponieważ mielony szybko traci swój smak.Posiada wyraźny, cytrynowo-eukaliptusowy zapach oraz ostry, korzenny, gorzkawy smak.
Właściwości lecznicze:- jest podstawowym składnikiem preparatów medycznych na niestrawność oraz wzdęcia;- regularnie dodawany do większości spożywanych potraw skutecznie przyspiesza przemianę materii i niweluje wagę ciała;- jest stosowany w leczeniu choroby wrzodowej i zakażeń jamy ustnej oraz gardła;- może pomóc w zapobieganiu i łagodzeniu objawów przeziębienia i grypy. Zastosowanie:- używany jest do wypieków, takich jak: pierniki, ciastka z owocami, szarlotka lub desery: lody, kremy, kompoty;- dodaje się go do mięs, drobiu, ryb oraz pasztetu;- bardzo dobrze smakuje dodany do herbaty lub kawy;- do grzanego wina i piwa oraz likierów;- aromatyzuje pikle, szczególnie marynowane śledzie.
Właściwości lecznicze:- jest podstawowym składnikiem preparatów medycznych na niestrawność oraz wzdęcia;- regularnie dodawany do większości spożywanych potraw skutecznie przyspiesza przemianę materii i niweluje wagę ciała;- jest stosowany w leczeniu choroby wrzodowej i zakażeń jamy ustnej oraz gardła;- może pomóc w zapobieganiu i łagodzeniu objawów przeziębienia i grypy. Zastosowanie:- używany jest do wypieków, takich jak: pierniki, ciastka z owocami, szarlotka lub desery: lody, kremy, kompoty;- dodaje się go do mięs, drobiu, ryb oraz pasztetu;- bardzo dobrze smakuje dodany do herbaty lub kawy;- do grzanego wina i piwa oraz likierów;- aromatyzuje pikle, szczególnie marynowane śledzie.
25,00 zł
Ogromne bogactwo kryją w sobie nasiona dyni.Każde z nich to istny skarb substancji biologicznych. W 45% składają się z wysokowartościowych, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Właściwości lecznicze:- wzmacnia układ odpornościowy;- pomaga zredukować tkankę tłuszczową;- źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, magnezu, witaminy E;- zawarty w pestkach kwas oleinowy obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi, przez co przeciwdziała chorobom serca i cukrzycy;- kwas linolowy ma właściwości oksydacyjne, przez co może przeciwdziałać nowotworom i miażdżycy;- są naturalnym źródłem magnezu, który wspiera układ nerwowy oraz metabolizm energetyczny. Zastosowanie:- zdrowa i smaczna przekąska;- posypka do kanapek;- panierka do ryb, drobiu, serów, kotletów warzywnych;- dodatek do musli, sałatek i zup typu krem.
5,50 zł
Jest to jarzynka bez soli i bez konserwantów, jest mieszanką naturalnych i starannie wyselekcjonowanych warzyw.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta