2,30 zł
Pieprz ziołowy jest mieszanką wysokogatunkowych składników: ziół i przypraw.
3,30 zł
Lubczyk to roślina, która znajduje swoje zastosowanie nie tylko w kuchni, ale też w kosmetyce i medycynie.
4,94 zł
Jest popularny w kuchni francuskiej oraz hiszpańskiej.Poprawia smak niesłonych potraw, dlatego idealnie sprawdza się w diecie bezsolnej. Estragon ma także nieco tajemniczą właściwość, mianowicie podczas żucia jego liści, odczuwalne jest drętwienie języka. Należy unikać przyprawiania potraw zbyt dużą ilością estragonu, jak i także gotowania potrawy z jego dodatkiem zbyt długo, gdyż wydobędzie to jego gorzki smak. Właściwości lecznicze:- działa jako antyoksydant;- ma działanie moczopędne;- jest używany do zwiększenia apetytu;- zapobiega wzdęciom i kolkom;- wykazuje działanie przeciwgrzybiczne;- w przemyśle kosmetycznym jest składnikiem perfum, mydeł oraz innych kosmetyków. Zastosowanie:- zaprawia się nim octy ziołowe i musztardy;- stosuje się go do kiszenia ogórków i kapusty;- doskonały do drobiu, gulaszu, farszy, ryb i potraw z jajek;- jest wyśmienitym dodatkiem do sosów francuskich;- można go dodać do ziołowego majonezu, ziołowego masła, sosów śmietanowych oraz zup;- można nim zastąpić sól.
Patyczki do waty cukrowej i...
7,00 zł
Patyczki są pakowane po 50 szt.
Długość: 25cmIdealne do waty cukrowej i szaszłyków
Długość: 25cmIdealne do waty cukrowej i szaszłyków
2,40 zł
Nasiona kminku są rośliną przyprawową, która ma aromatyczny zapach i lekko piekący, korzenny smak.Kminek może zachować swój smak i zapach na długie miesiące, szczelnie przechowywany w zamkniętych pojemnikach z dala od światła. Zaleca się, aby dodać nasiona pod koniec gotowania, gdyż podczas długiego gotowania robi się gorzki smak.
Właściwości lecznicze:- zapobiega wzdęciom;- jest używany na kolki;- reguluje układ trawienny, powstrzymuje powstawanie gazów i działa rozkurczowo;- łagodzi bóle menstruacyjne;- przeciwdziała zaparciom;- działa wykrztuśnie i łagodzi kaszel. Zastosowanie:- przyprawa do sałatek, past, kapusty, pieczonych jabłek oraz sera;- jest dobry do potraw smażonych oraz zawierających dużą ilość tłuszczu;- jest stosowany, jako dodatek do pieczywa pszennego i żytniego oraz do wypieku paluszków i pasztecików;- posypuje się nim pieczenie mięsne, dziczyznę oraz ziemniaki;- wzbogaca smak duszonych żeberek, cielęciny i gulaszu wołowego;- jest składnikiem wódek (kminkówka) i likierów (alasz).
Właściwości lecznicze:- zapobiega wzdęciom;- jest używany na kolki;- reguluje układ trawienny, powstrzymuje powstawanie gazów i działa rozkurczowo;- łagodzi bóle menstruacyjne;- przeciwdziała zaparciom;- działa wykrztuśnie i łagodzi kaszel. Zastosowanie:- przyprawa do sałatek, past, kapusty, pieczonych jabłek oraz sera;- jest dobry do potraw smażonych oraz zawierających dużą ilość tłuszczu;- jest stosowany, jako dodatek do pieczywa pszennego i żytniego oraz do wypieku paluszków i pasztecików;- posypuje się nim pieczenie mięsne, dziczyznę oraz ziemniaki;- wzbogaca smak duszonych żeberek, cielęciny i gulaszu wołowego;- jest składnikiem wódek (kminkówka) i likierów (alasz).
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta