2,30 zł
Pieprz ziołowy jest mieszanką wysokogatunkowych składników: ziół i przypraw.
2,50 zł
Jest to przyprawa otrzymywana z wysuszonych owoców papryki krzewiastej, uprawianej głównie w Ameryce Południowej i Azji południowej.Jest najostrzejszą przyprawą używaną w kuchni, swój smak zawdzięcza dużej ilości zawartej w niej kapsaicyny. Ma intensywny czerwony kolor, bardzo ostry smak. Zawiera witaminę A i C.Właściwości lecznicze:- w niedużych ilościach pobudza systemu trawienne;- używa się go do produkcji maści oraz plastrów rozgrzewających, które stosuje się przy nerwobólach, bólach reumatycznych i zapaleniu korzonków nerwowych;- stosowanie go pomaga przy kontrolowaniu masy ciała, hamuje apetyt na słodycze i tłuste potrawy;- jest bodźcem, który powoduje wytwarzanie endorfiny;- stosując chilli rzadziej chorujemy na wrzody i raka żołądka.Zastosowanie:- przyprawa do mięs, drobiu i gulaszu;- do sosów, marynat oraz past;- do potraw kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej, węgierskiej oraz chińskiej;- świetnie komponuje się, jako przyprawa do dań z fasoli oraz warzyw strączkowych.
Patyczki do waty cukrowej i...
7,00 zł
Patyczki są pakowane po 50 szt.
Długość: 25cmIdealne do waty cukrowej i szaszłyków
Długość: 25cmIdealne do waty cukrowej i szaszłyków
3,26 zł
Lubczyk to roślina, która znajduje swoje zastosowanie nie tylko w kuchni, ale też w kosmetyce i medycynie.
4,94 zł
Jest popularny w kuchni francuskiej oraz hiszpańskiej.Poprawia smak niesłonych potraw, dlatego idealnie sprawdza się w diecie bezsolnej. Estragon ma także nieco tajemniczą właściwość, mianowicie podczas żucia jego liści, odczuwalne jest drętwienie języka. Należy unikać przyprawiania potraw zbyt dużą ilością estragonu, jak i także gotowania potrawy z jego dodatkiem zbyt długo, gdyż wydobędzie to jego gorzki smak. Właściwości lecznicze:- działa jako antyoksydant;- ma działanie moczopędne;- jest używany do zwiększenia apetytu;- zapobiega wzdęciom i kolkom;- wykazuje działanie przeciwgrzybiczne;- w przemyśle kosmetycznym jest składnikiem perfum, mydeł oraz innych kosmetyków. Zastosowanie:- zaprawia się nim octy ziołowe i musztardy;- stosuje się go do kiszenia ogórków i kapusty;- doskonały do drobiu, gulaszu, farszy, ryb i potraw z jajek;- jest wyśmienitym dodatkiem do sosów francuskich;- można go dodać do ziołowego majonezu, ziołowego masła, sosów śmietanowych oraz zup;- można nim zastąpić sól.
19,30 zł
Pasuje do maszynek polskich ręcznych "Alfa" i elektrycznych "Zelmer".
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta