Składniki w zmiennych proporcjach:sól, czosnek, cebula, majeranek, pieprz czarny, marchew, liście laurowe, pasternak, ziele angielskie, koperek, liście selera, chilli grys.
Kasza jęczmienna gruba jest wytwarzana z ziaren jęczmienia. Zazwyczaj ma szary kolor z zielonym lub żółtym odcieniem. Ceni się ją za delikatny smak, ale także za dobroczynne właściwości dla naszego organizmu.
- Obecnie brak na stanie
Właściwości lecznicze:
- jest łagodna dla przewodu pokarmowego;
- działa pobudzająco i wiatropędnie;
- wspomaga gojenie się ran;
- redukuje cholesterol;
- jest jedną z substancji przeciw-rakowych.
Zastosowanie:
- do barwienia ciast, ryżu, kalafiora, zup (takich, jak rosół i jarzynowa) i sałatek;
- barwi również dania z kurczaka, ryb, owoców morza;
- dobry dodatek do sosów kremowych;
- może zastąpić szafran;
- przyprawia się nią gotowane jajka, majonez, omlety, serki topione.
suszona cebulka, suszony czosnek, papryka słodka, papryka ostra, papryka chilli, majeranek, bazylia, rozmaryn, pieprz naturalny mielony, mielone owoce jałowca, imbir, lubczyk.
Kasza gryczana prażona to źródło witamin z grupy B, kwasu foliowego, witaminy E i beta-karotenu. Spożycie tej kaszy zapobiega :
-
nadmiernej przepuszczalności naczyń krwionośnych
-
zmniejsza ryzyko miażdżycy i nadciśnienia tętniczego
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
