Mąka owsiana
Doskonała do wypieku chleba i naleśników
Typ 2000
Masa netto: 1kg
- Obecnie brak na stanie
Kasza powstaje z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego, charakteryzuje się cennymi właściwościami zdrowotnymi. Proso to jedyne zboże, które zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze od białek po minerały i witaminy. Po ugotowaniu uzyskuje się delikatne ziarno o łagodnym smaku kukurydzy.
Zastosowanie:
- do surówek i sałatek;
- bardzo smaczna przekąska;
- do muffinów;
- do pieczywa;
- można zastąpić nim jajka w ciastach lub kotletach (ma działanie wiążące)
- do dekoracji.
Kasza gryczana prażona to źródło witamin z grupy B, kwasu foliowego, witaminy E i beta-karotenu. Spożycie tej kaszy zapobiega :
-
nadmiernej przepuszczalności naczyń krwionośnych
-
zmniejsza ryzyko miażdżycy i nadciśnienia tętniczego
Mąka orkiszowa pełnoziarnista
Doskonała do pierogów, makaronów, ciast i naleśników.
Typ 2000
Masa netto: 1kg
- Obecnie brak na stanie
Ryż biały to rodzaj zbóż z rodziny wiechlinowatych obejmujący 25 gatunków. Występuje w strefie klimatów gorących i ciepłych na całym świecie. Ryż spożywczy, będący podstawą wyżywienia 1/3 ludności świata, jest produktem otrzymywanym z ziaren ryżu siewnego.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta