Masa netto: 1kg
Ryż brązowy to pełne ziarno złożone ze wszystkich elementów – łuski, zarodka i bielma. Brązowy ryż nie jest obłuszczony i polerowany. Od białego ryżu różni się nie tylko kolorem, ale przede wszystkim obecnością łuski, która odpowiada za jego właściwości. Brązowy ryż jest mniej przetworzony, twardszy, wolniej się gotuje, należy go dłużej żuć i jest wolniej trawiony.
Mąka owsiana
Doskonała do wypieku chleba i naleśników
Typ 2000
Masa netto: 1kg
Kasza jęczmienna gruba jest wytwarzana z ziaren jęczmienia. Zazwyczaj ma szary kolor z zielonym lub żółtym odcieniem. Ceni się ją za delikatny smak, ale także za dobroczynne właściwości dla naszego organizmu.
Zastosowanie:
- do surówek i sałatek;
- bardzo smaczna przekąska;
- do muffinów;
- do pieczywa;
- można zastąpić nim jajka w ciastach lub kotletach (ma działanie wiążące)
- do dekoracji.
Ryż biały to rodzaj zbóż z rodziny wiechlinowatych obejmujący 25 gatunków. Występuje w strefie klimatów gorących i ciepłych na całym świecie. Ryż spożywczy, będący podstawą wyżywienia 1/3 ludności świata, jest produktem otrzymywanym z ziaren ryżu siewnego.
Kasza powstaje z łuskanego ziarna prosa zwyczajnego, charakteryzuje się cennymi właściwościami zdrowotnymi. Proso to jedyne zboże, które zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze od białek po minerały i witaminy. Po ugotowaniu uzyskuje się delikatne ziarno o łagodnym smaku kukurydzy.
Kasza pęczak jest odmiana kaszy jęczmiennej. Powstaje z jednego z najstarszych zbóż czyli jęczmienia. Kasza pęczak to całe ziarna jęczmienna pozbawiona łusek. Jest to najmniej przetworzona kasza, otrzymywana z całych, niepodlegających pokruszeniu ziaren jęczmienia.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta