Zastosowanie: do karkówki smażonej, duszonej, pieczonej lub grillowanej. Składniki:
papryka suszona, czosnek granulowany, pieprz naturalny, majeranek, cebula suszona, ziele angielskie, rozmaryn, sól.
Marynata o smaku piwa z miodem - suszona mieszanka przyprawowa
Składniki: sól, gorczyca biała, cukier, cebula, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; czosnek (4,9%), papryka słodka (4,8%), kurkuma, majeranek, imbir, miód (1%), pieprz czarny, aromaty (zawierają laktozę), liść laurowy, ziele angielskie.
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko, soję, seler i orzeszki ziemne.
Masa netto: 20g
Jest bardzo popularną przyprawą w kuchni azjatyckiej, meksykańskiej i hinduskiej.
Jest podstawowym składnikiem indyjskiej mieszanki curry. Zwykle sprzedaje się wysuszone nasiona, które czasami dzielą się na połówki lub rozsypują się w proszek. Nasiona mają łagodny, ciepły i słodkawy smak, z delikatną nutką skórki pomarańczowej. Właściwości lecznicze: - ułatwia trawienie; - działa tonizująco na żołądek - stymuluje wydzielanie soków żołądkowych i pobudza apetyt; - posiada właściwości rozkurczające - łagodzi wzdęcia i nadmierne fermentacje w przewodzie pokarmowym; - przynosi ulgę w chorobach reumatyzmu i nerwobólu. Zastosowanie: - do aromatyzowania ryżu, zup, gulaszów; - przyprawia się nią szynki, dani z wieprzowiny, baraniny, cielęciny, dziczyzny i drobiu; - używa się jej jako dodatek do ciast i pierników oraz sosu pomidorowego i sałatek; - jest stosowana w masarstwie i browarnictwie; - świetnie sprawdza się, jako składnik marynat i kiszonek; - dobrze komponuje się z daniami z dodatkiem grochu, soczewicy oraz fasoli; - stosuje się ją także do marynowania kiszonej kapusty, czerwonych buraków, ogórków, grzybów oraz śledzi.
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta
-
Zaloguj się
-
Zarejestruj się
Logowanie do istniejącego konta Zaloguj się na swoje konto
Zresetuj hasło
Nowa rejestracja konta